TIME DATE
Ma Ilona nap van.

2019-05-08 06:36:37 / Szerző: HajduPress

Dombi Tibi keményen beleállt az érettségibe

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Élete egyik kemény meccsét vívja a debreceni focilegenda, Dombi Tibor: az egykori 35-szörös válogatott futballista érettségizik. Meg szeretné szerezni az UEFA A licences edzői képesítést, s ehhez szükséges az érettségi. Kedden a matematika írásbelivel küzdött meg - írja a Blikk.

– Nem akarom túldramatizálni, de ez nehéz volt, még ha nem is diplomáért küzdök, hanem érettségiért. Mindenki azt mondta, hogy az idei feladatok keményebbek voltak a korábbiaknál. Teszteltem a tudásomat a tavalyi és a tavalyelőtti példákkal, azok könnyebben mentek. Bent voltam három órát, majd meglátjuk, hogyan sikerült – mondta a Blikknek kedden a debreceniek legendája. – Idősebb játékosként is izgulós típus voltam, és még most is erősen ver a pulzusom, ha vizsgázni kell.

– Amikor az ismerőseim hallották, hogy érettségizni akarok, volt, aki azt tanácsolta, inkább „vegyem meg” magamnak a papírt – mesélte nevetve. – Miután elkezdtem az iskolát, azt reméltem, könnyű lesz. Hát, nem lett az. Ha nem is látástól vakulásig, de sokat kellett készülnöm. Szerencsére Janka, a barátnőm megmutatta, hogyan tanuljak, így könnyebb a dolgom, és a tanárok is nagyon jóindulatúak, segítőkészek.

Fiatalon, már lassan harminc éve, hogy megszerezte a helyi élelmiszeripari szakmunkásképzőben a hentesszakmát. Az élet érdekessége, hogy most az akkori suli közvetlen közelébe jár, a Magiszter Alapítványi Iskolába. Nem hitte volna, hogy ennyi idő után majdnem ugyanoda visszatér... Ráadásul a levelező szakon, átszervezések miatt, az elvileg két esztendőt egy év alatt kellett teljesíteni, amíg az érettségiig eljutott, harminchat vizsgát kellett végigcsinálnia, a fizikától a biológián át az informatikáig. Mindezt úgy, hogy közben végzi az edzőképzőt és a Debrecen U19-es csapatának a másodedzője. Vagyis kemény ez a tanulmányi éve, de bízik benne, hogy sikeresen zárul majd a júniusi, szóbeli vizsgákkal.

A rovat legfrissebb cikkjei

Facebook: európai felhasználók beszélgetéseiről nem készítettek leiratot
NAIH: a Facebooknak írásbeli garanciát kell adnia az adatok védelmére
Szexuális zaklatás: már Domingo is bajban
Kiadó Curchill egykori legénylakása
A miskolciak unnák a Tankcsapdát????

Hozzászólások