TIME DATE
Ma Angéla és Petronella nap van.

2020-03-24 15:02:08 / Szerző: HajduPress

DLA: napi szintű kapcsolattartás és munka

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A koronavírus-járvány miatt a Debreceni Labdarúgó Akadémián is ellehetetlenültek a mérkőzés-rendezés és a csoportos edzések feltételei, azonban a munka nem állt meg. A kényszerhelyzetben történő intézkedésekről Herczeg Andrást, a DLA szakmai igazgatóját kérdeztük.

- Pontos napirend készült a játékosok számára, amely a felkeléstől egészen estig tartalmazza az optimális időbeosztást, hogy mikor tanuljanak, étkezzenek, illetve mikor és hogyan tréningezzenek a gyerekek – mondta Herczeg András.

A dietetikus ajánlásait is megkapták a futballistáink, hiszen ilyenkor különösen fontos a megfelelő táplálkozás. Szintén lényeges a mentáltrénerünk tájékoztatója, amelyekből a játékosok megtudhatják, mentálisan miként kezeljék ezt a helyzetet. Az edzők folyamatos kapcsolatban vannak a gyerekekkel, e-mailen, Viberen, Messengeren és minden más lehetséges platformon egyaránt küldik az edzésprogramokat, amelyek specifikusak. Tartalmaznak többek között futó- és erősítőprogramot, robbanékonyságot fejlesztő gyakorlatokat, emellett a srácok más feladatokat is kapnak – adott helyzetjelentést a DLA szakmai igazgatója, aki részletekbe is bocsátkozott.

A játékosaink saját meccseikről és más meccsekről származó játékhelyzeteket is elemeznek, de az is előfordul, hogy például a Liverpool két támadó középpályásának labdakihozatalnál és támadásépítésnél való mozgását kell analizálniuk a futballistáknak. Edzőink természetesen visszajelzést is várnak, taktikai feladványokat adnak, a válaszokat pedig a gyerekeknek vissza kell küldeniük, a gyakorlatokat akár videós formában is. A posztspecifikus feladatoktól a szabályismereti kvízig széles skálán mozog az anyag, amelyeket az edzők eljuttatnak a játékosaikhoz. Nem könnyű a helyzet, de a kapcsolattartás folyamatos, a trénerek naprakészek a csapatuk állapotáról, vagyis a nehézségek ellenére mindent megteszünk, hogy napi munka a körülményekhez képest minőségi legyen – nyilatkozta Herczeg András.

(dvsc.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Federer a legjobban kereső sportoló
Mind a hat hétvégi bajnokira beengedik a nézőket
A Leedset és a Liverpoolt utálják a legjobban a szurkolók
DLA: növekvő intenzitás
Kiderült, kik a Barca eladhatatlanjai

Hozzászólások