TIME DATE
Ma Hella nap van.

2020-03-30 17:12:13 / Szerző: HajduPress

Digitalizáld a régi családi fényképeket

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Most lesz időd az akár több tucat családi fotót is digitalizálni és megőrizni jó állapotban az utókornak.

Ráérős feladatnak ígérkezik, de hidd el évekkel később hálás leszel majd magadnak, hogy nem hagytad a régi fényképeket tovább fakulni.
Az eredményes munkáért tegyél meg egy lényeges dolgot: minden fényképet portalaníts még a munkálatok megkezdése előtt.
A fejlett technikának köszönhetően nem is biztos, hogy szükséged lesz majd ez professzionális szkennerre, de ha van otthon az sem hátrány. Ebben az esetben egyszerű a lépés, akár egyszerre több fényképet is beolvashatsz.
Ha nem rendelkezel szkennerrel, viszont a mobiltelefonod kamerája igen jó minőségű képet készít, akkor egy erre alkalmas mobil applikáción keresztül is beolvashatod a fotókat. Itt a technikán múlik minden. Fontos, hogy a megfelelő szögben tartsd a kamerát. Ne feledd, a fényviszonyok is számítanak! Természetesen mindennek egy pillanat alatt utána járhatsz az interneten.
Ha végeztél, jöhet az utómunka. Egy kicsit igazíts rajtuk, vágd meg őket amennyire szükséges, korrigáld a színeket saját igényed szerint.  Apró javításoknak tűnnek, mégis sokkal látványosabb lesz majd a végeredmény.

Utolsó lépés a tárolás: alapszabály, hogy a dokumentumokat töltsd fel az online térbe is, hogy a későbbiekben egy esetleges kár esetén is megmaradjanak a családi emlékek. Nem mellesleg a felhő tartalmát családtagjaiddal is megoszthatod, ezzel kellemes-nosztalgikus élményt ajándékozhatsz szeretteidnek. 

A rovat legfrissebb cikkjei

Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne
Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó
Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze ma ünnepli 93. születésnapját

Hozzászólások