°C
TIME DATE
Ma Gyárfás nap van.

2017-05-15 12:36:18 / Szerző: HajduPress

DHK, NHL: a volt debreceni kapus türelmes

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Vay Ádám, a magyar jégkorong-válogatott volt debreceni kapusa elégedett első tengerentúli szezonjával és azt mondta: türelmesen kivárja, amíg az NHL-ben is lehetőséget kap.

    A 23 éves játékos a tavalyi A csoportos világbajnokságon szerződött az észak-amerikai profiligában szereplő Minnesota Wild együtteséhez, amely erre a szezonra egyik farmcsapatához, a két ligával lejjebb, az ECHL-ben érdekelt Quad City Mallardshoz küldte.
    Vay az M4 Sport hétfői Sportreggeli című műsorában beszélt elsőszezonos tapasztalatairól, megemlítve, hogy az aláírásakor még nem volt tisztában a tengerentúli szokásokkal, s ugyan gondolta, hogy nehéz dolga lesz, de azt nem, hogy ennyire.
    A fiatal tehetség ennek ellenére elégedett a bemutatkozó idényével, s mint mondta, a klub vezetői is azok, a Wild pedig figyeli a teljesítményét. Vay 39 meccsen védett, s 20 győzelemmel és 17 vereséggel zárt, 90 százalékos védési hatékonysággal.

    Az interjúban a hálóőr megemlítette, hogy hosszú út vezet az NHL-be, ám hiszi, hogy idővel eljut odáig. A Minnesotánál jelenleg öt kapus van előtte a rangsorban és sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy eléjük kerüljön. Hozzátette ugyanakkor, hogy tapasztalatai szerint a tengerentúlon számít, ki milyen jégkorongos kultúrából érkezik, s Magyarország még csak most kezd helyet szorítani magának a térképen. Megjegyezte még, hogy a riválisok sérülései gyorsíthatják ezt a folyamatot, ám rögtön hangsúlyozta, hogy nem kívánja ezt nekik.
     Vay az ECHL-ről annyit mondott, hogy nehéz összehasonlítani az itteni ligákkal, mert más tempóban és stílusban játszanak ott a csapatok.
    Az áprilisi divízió I/A vb-t ECHL-es kötelezettségei miatt kihagyó kapus szeptemberben utazik majd vissza csapatához, ám nyáron vár még rá egy edzőtábor.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Kigyulladt a szaúdi válogatott repülőgépe
Vb: a magyarok már sejtik, ki nyeri meg
Az edző rájött, miért égtek le a németek
Felnőtt színvonalú világverseny lesz Debrecenben
Az argentinok voltak a leghangosabbak Moszkvában

Hozzászólások