TIME DATE
Ma Eszter és Eliza nap van.

2019-03-15 08:24:01 / Szerző: HajduPress

Debreceni siker: világszínvonalú a magyar számviteli képzés

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A kormány az adócsökkentések mellett a könyvelői szakma és a számviteli képzés folyamatos fejlesztésével is segíti a vállalkozásokat – hangsúlyozta Varga Mihály a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny eredményhirdetésén. Debreceni siker született.  A győztes csapat tagjai: Póta Cserne Panka, Borók Réka, Józsa Priscilla, Csányi Dávid. A számvitelesek felkészítői: Dékán Tamásné Dr. Orbán Ildikó, Dr. Fenyves Veronika, Becskyné Dr. Nagy Patrícia, Kiss Ágota.

A többfordulós megmérettetésre a Kárpát-medence 13 felsőoktatási intézményéből 42 csapat, mintegy 150 hallgató jelentkezett.

Kép letöltése
 
Fotó: PM

 

A számviteli szakemberek képzése stratégiai érdek a nemzetgazdaság számára – hangsúlyozta Varga Mihály hozzátéve, hogy egy olyan gazdaság, amely nem büszkélkedik nagy tudású számviteli szakemberekkel, előbb-utóbb sikertelen vállalkozásokba fullad.

Kép letöltése
 
Fotó: PM

 

A kormány számít a könyvelőkre, akik legalább olyan fontos szereplői a feketegazdaság elleni küzdelemnek, mint az adóhivatal – húzta alá a tárcavezető. Ők gondoskodnak ugyanis többek között arról, hogy az ügyfeleik az adószabályokat betartva pontosan azt az összeget fizessék be a költségvetésbe, ami az államkasszát megilleti. Kétségtelen, hogy ez az egyik legfelelősségteljesebb szakma, hiszen egy jól felkészült, adó- és számviteli szabályokban jártas szakember legális módon jelentős összeget spórolhat meg ügyfelének – jegyezte meg.

Kép letöltése
 
Fotó: PM

 

A tárcavezető kiemelte: a versenysorozat színvonala és eredményei is jól mutatják, hogy a hazai számviteli képzés világszínvonalú. A hazai és külhoni magyar nyelvű felsőoktatási intézményekben meghirdetett versenyre  Kárpátaljáról, Partiumból és Erdélyből is jelentkeztek. Az első helyen a Debreceni Egyetem csapata végzett, a második és harmadik a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóiból álló csapat lett.

(Pénzügyminisztérium)


A rovat legfrissebb cikkjei

Aktualitások a térinformatikában
Fontos! Új fejlesztések segítik a betegeket
Fiatal kutatóhölgy kapott rangos elismerést
Debreceni egyetemisták tízezrei ismerték: elhunyt a könyvtár volt vezetője
Időskori aktivitás a Science Caféban

Hozzászólások