TIME DATE
Ma Julianna és Lilla nap van.

2019-04-27 10:25:11 / Szerző: HajduPress

Debreceni siker: Kovács Pál a Borászok Barátja

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Kovács Pál, a Magyar Borszakírók Körének Tagja és a Debreceni Borozó Borászati Magazin Felelős Lapkiadója kapta meg idén a szakma legrangosabb elismerését, a Borászok Barátja címet a 2019. április 26-án este Budapesten, a Boscolo Hotel New York Palotában megrendezett gálavacsorán. A hagyományok szerint a Borászok Barátja cím birtokosa mind az 50 Borászok Borásza cím jelöltjétől kap egy-egy palack bort, illetve jelképesen egy pincekulcsot, hogy a borászok ajtaja mindig tárva van előtte. 


Az idei jelöltek a Borászok Barátja címre a következők voltak: Ambrus Lajos, József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine kiváló vendégszerzője, Dr. Győri Enikő Magyarország madridi nagykövete, Kovács Pál, a Magyar Borszakírók Körének Tagja és a Debreceni Borozó Borászati Magazin Felelős Lapkiadója, Kovacsik Tamás, az Aszú Étterem tulajdonosa és Ripka Gergely, borszakíró, a Táncoló Medve és a Tokaj Guide szerzője. 

A 2012-ben elindított díjat - amelyet a Borászok Borásza cím díjátadó ünnepségével együtt hirdetnek ki - olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját. A díjra a korábbi évek Borászok Borászai 1-1 jelöltet állíthatnak, akik közül a Borászok Borásza aktuális 50 jelöltje választja ki a győztest. Mindenkinek egy szavazata van, egyszerű többség dönt.

A Borászok Borásza díjat, amelyet 2007-ben alapított Rókusfalvy Pál a Kárpát-medence borászai számára idén Figula Mihály borász kapta. Az elismerés alapvetően különbözik az összes eddigi borászoknak szóló díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek, hanem maguk a borászok választják ki maguk közül egy-egy szavazatukkal a legjobbat, a Borászok Borászát. A kiemelkedő presztízzsel bíró címet a legtöbb szavazatot kapott borász kapja, amelyért semmilyen anyagi juttatás nem jár.

A rovat legfrissebb cikkjei

20 százalékkal nőtt a magyar halfogyasztás
Paradicsomcsipszet hívott vissza a forgalomból a Nébih
Házi pálinkára szomjazik a magyar?
Félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez az iskolaprogramokban
Mérgező szójapelyhet hív vissza a Rossmann

Hozzászólások