TIME DATE
Ma Gedeon és Johanna nap van.

2015-10-02 11:26:49 / Szerző: HajduPress

Debreceni Értéktár, vendégségben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Debreceni Értéktár szeptember 24-én a Kisújszállási Értéktár Bizottság meghívásának eleget téve mutatkozott be népművészeti kiállítással a polgármesteri hivatal dísztermében.

A meghívás apropóját az adta, hogy a Debreceni Értéktár kapcsolatokat kíván kiépíteni a régió más városaiban működő, hasonló feladatot ellátó bizottságokkal, így elsőként a Kunság egyik jelentős városára, Kisújszállásra esett a választás, melynek Értéktár Bizottságát ez év februárjában invitálta meg egy bemutatkozó kiállításra a Debreceni Művelődési Központ Tímárházába. Az akkor nagyszerűen sikerült kiállítás inspirálta a kisújszállási vendégeket arra, hogy fél évvel később a „Kivilágos-kivirradtig” elnevezésű kun fesztiválra meghívják a Debreceni Értéktárat, lehetőséget adva arra, hogy Debrecen bemutassa ott az értékeit, különös tekintettel annak népművészeti, kulturális elemeire.

A kiállítás megnyitóján a résztvevőket Kecze István polgármester köszöntötte, valamint Dr. Tóth Albert, a Kisújszállási Értéktár Bizottság elnöke, Kisújszállás díszpolgára fogalmazta meg a bemutató mottóját. A köszöntő elhangzása után Debrecen város képviseletében Dr. Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg a kiállítást, Mátrai-Nagy Andrea Bíborka etnográfus, az Értéktár titkára pedig rövid tárlatvezetést tartott.

A megnyitót követő találkozón a kapcsolatok további bővítéséről, az együttműködés elmélyítéséről és a közeljövőben történő fejlesztéséről hangzottak el javaslatok.


A rovat legfrissebb cikkjei

Online rajzpályázatot hirdet a Debreceni Vidámpark
Hajápolás karantén alatt
Változások a Kenézy sürgősségi ellátásában
Kijárási korlátozások: íme a debreceni önkormányzat közleménye
Hármas karambol Debrecenben

Hozzászólások