°C
TIME DATE
Ma Valér nap van.

2018-03-10 17:25:36 / Szerző: HajduPress

Debrecenben nyert az Újpest

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Mezőkövesdtől otthon elszenvedett vereség után javított az Újpest: idegenben legyőzte a Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton.

    
Ezzel pontszámban beérte a harmadik helyezett DVSC-t, amely immár a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni, s mindössze egy pontot szerzett.
    
Az Újpest 2013 tavasza óta először győzött bajnoki találkozón Debrecenben.
    
      OTP Bank Liga, 22. forduló:
Debreceni VSC-Újpest FC 1-2 (0-0)
--------------------------------- 
Nagyerdei Stadion, 2701 néző, v.: Iványi
    gólszerző: Könyves (76.), illetve Novothny (57.), Tischler (90.)
    sárga lap: Takács T. (53.), illetve Pauljevic (42.), Litauszki (70.), Simon (93.)

    DVSC:
    -----
Nagy S. - Mészáros, Kinyik, Bényei, Ferenczi J. (Barna, 67.) - Varga K., Bódi, Tőzsér, Sós (Csősz, 86.) - Takács T. (Tabakovic, 78.), Könyves

     Újpest FC:
    ----------
Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic - Nwobodo, Onovo, Diallo - Zsótér (Simon K., a szünetben), Novothny (Tischler, 77.), Nagy D. (Sankovic, 84.)

    
A Debrecen volt aktívabb az első félidőben, többet birtokolta a labdát, helyzeteket is alakított ki, de egyik akcióját sem tudta eredményesen befejezni. Időnként az Újpest is eljutott ellenfele kapujáig, ám akárcsak a hazaiaknál, a legígéretesebb lehetőségnél náluk hiba csúszott a kivitelezésbe.
    
Élénk tempóban kezdődött a második játékrész, a DVSC-nek pár perc alatt több esélye is volt a vezetés megszerzésére, mégis az Újpest jutott előnyhöz, mert Novothny higgadtan és pontosan lőtt 15 méterről a hazai kapuba Nagy Dániel jó ütemű passza után. Ezt követően a fővárosi csapat bátrabban futballozott, több támadást vezetett, de a hazaiak így is egyenlíteni tudtak Könyves révén, aki kihasználta, hogy Pajovic rosszul jött ki a kapujából. Az utolsó negyedórában mindkét együttes törekedett a győzelem kiharcolására, ami a fővárosiaknak jött össze Pauljevic remek megindulásának és Tischler szép befejezésének köszönhetően.
   
A Debrecen összességében több helyzetet alakított ki, az Újpest viszont jobban használta ki a lehetőségeit.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Bravúros kiesés! Vidi-Chelsea: 2-2
Kézi: kiestünk, de legalább lenyomtuk a románokat
KIYOSUMI Dojo: remek eredmények
Felújítják a debreceni Főnix Csarnokot
Így lehetnek elődöntősök a mieink a kézilabda EB-n

Hozzászólások