TIME DATE
Ma Angéla és Petronella nap van.

2019-11-08 12:13:09 / Szerző: HajduPress

Debrecenben lenne az atlétikai vb?

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Debrecen is alkalmas lenne az atlétikai világbajnokság megrendezésére. Ha Magyarország visszalépne, az sokba kerülne, viszont közel sem annyiba, mint egy új stadion felépítése – mondta a Klubrádiónak Szabados Gábor sportközgazdász.

Debrecen is alkalmas lenne az atlétikai világbajnokság megrendezésére, a stadion utóhasznosítását viszont sokkal nehezebb lenne megoldani, mint Budapesten – mondta a Klubrádiónak nyilatkozó sportközgazdász. Szabados Gábor szerint csak akkor van értelme felépíteni ott egy ilyen létesítményt, ha a következő évtizedekben a város sportközponttá tud válni, amit nem csak profi atléták, hanem amatőrök is ki tudnak használni. 

Elképzelhető, hogy valóban jelentős kártérítést kellene fizetnünk, ha mégsem Magyarország rendezné a világbajnokságot - Szabados Gábor sportközgazdász szerint azonban ennél biztos hogy jóval többe kerülne maga a rendezés, 50-60 milliárd forintból még a stadiont sem lehetne megépíteni. Tavaly dőlt el, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokságot Budapest rendezheti (korábban sorra léptek vissza a rendezéstől a pályázók, legutoljára Barcelona).

A vb-hez egy 40 ezres, 15 ezerre visszabontható atlétikai stadiont kellene felépíteni, amely a tervek szerint Csepelen épülne. Azonban Karácsony Gergely, az új főpolgármester többször kijelentette, hogy nem pártolja a beruházást. Baji Balázs, a 2017-es világbajnokságon bronzérmes magyar gátfutó felhívást tett közzé a sportesemény megtartásáért, és csatlakozott hozzá mások mellett a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka is.


A rovat legfrissebb cikkjei

Federer a legjobban kereső sportoló
Mind a hat hétvégi bajnokira beengedik a nézőket
A Leedset és a Liverpoolt utálják a legjobban a szurkolók
DLA: növekvő intenzitás
Kiderült, kik a Barca eladhatatlanjai

Hozzászólások