TIME DATE
Ma Géza nap van.

2019-09-12 05:18:13 / Szerző: HajduPress

Debrecen-kártyát vezetne be az ellenzék a megyeszékhelyen

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Debrecen-kártyát vezetne be az ellenzék, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a "debreceniség" - jelentette be a megyeszékhely ellenzéki (DK, MSZP, Párbeszéd, Szolidaritás) polgármesterjelöltje - közölte az MTI.

    Varga Zoltán azt mondta: másfél nap alatt összegyűjtötték a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások többszörösét, míg a képviselőjelölteké kevesebb mint egy hét alatt gyűlt össze.
    A választók sok javaslatot tettek a jelenlegi városvezetésnek - mondta a polgármesterjelölt - ezek lényege szerinte abban foglalható össze, hogy "nem fordítottak kellő figyelmet" a debreceniekre.
    Varga Zoltán szerint ezt jelzi, hogy sokan elhagyták a várost, csökken a lakosok száma. Éppen ezért be kell vezetni a Debrecen-kártyát, amelynek közösségépítő hatása lenne - mondta.

    A Debrecen-kártya feljogosítaná a tulajdonosát többi között arra, hogy évente egyszer teljes körű, ingyenes egészségügyi szűrésen vegyen részt.
    Ahhoz, hogy akinek sürgős vizsgálatra van szüksége, 15 napon belül sorra kerüljön, további korszerű diagnosztikai berendezéseket  - CT- és MR-készülékeket - állítanának be.
    További terveiket sorolva megemlítette, hogy a bérlakásprogram megújításával lakhatást biztosítanának minden rászorulónak, a belvárosi övezetekben pedig a parkolás első fél órája ingyenes lenne
    A mintakártyák elkészültek, ezeket bemutatták az újságíróknak.
    A Debrecen-kártyákhoz várják a helybéliek támogatását - mondta az ellenzéki polgármesterjelölt.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Tűzvész volt az Ispotály utcán: főzéssel kezdődött
Kenyai egyetemistát rabolt ki a klinikán: íme az ítélet
Ingyen bevásárlás Debrecenben: telerakta a kocsit, majd ki akarta tolni
Koronavírus: meghökkentő fotók Debrecenből
Hamarosan megújul a Főnix csarnok - FOTÓK

Hozzászólások