TIME DATE
Ma Gedeon és Johanna nap van.

2015-03-05 15:46:40 / Szerző: HajduPress

Csend a Belvárosi Galériában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Blaskó Sándor szobrászművész A csendből élni című kiállítása 2015. március 9-én, hétfőn, 17 órakor nyílik a Belvárosi Galériában (Debrecen, Kossuth u. 1.).

A megnyitón köszöntőt mond Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója; a kiállítást Makoldi Sándor festőművész és Blaskó Sándor nyitja meg. Közreműködik Bodai Boglárka.
A tárlat április 2-ig, hétköznapokon 10-18 óráig tekinthető meg.

Blaskó Sándor 1963-ban Vácon született. 1985-90-ig a Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán tanult, mestere Kő Pál volt. Abonyban él családjával egy tanyán, ahol szobrászattal keresi kenyerét. Cegléd és környéke köztereit több alkotása díszíti. Kedves anyaga a fa és az agyag, műveinek többsége festett kerámia-, illetve faszobor. Fő feladatának tartja ebben az ínséges világban a magyar lélek és szellem felmutatását.

Számára az a legfontosabb, hogy a kiállítás látogatói ne pusztán a munkák szépségében gyönyörködjenek, hanem megértsék, amit általuk közölni szeretne. Tőle idézzük: „Szobrászatomban az eredendő, tiszta művészetre törekszem. Az ősi magyar hitvilágot igyekszem megérteni, s képileg pontosan kifejezni.”

2013-ban A Magyar Művészetért Díjjal tüntették ki.

A rovat legfrissebb cikkjei

Ingyenesen nézhető A Padlás musical
Elhunyt Kovács Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház színművésze
Színházi Világnap a négy fal között
A legjobb világzenei albumok közt
Erkély-koncertek a Hagyományok Házában

Hozzászólások