TIME DATE
Ma Eszter és Eliza nap van.

2019-03-13 17:34:45 / Szerző: HajduPress

Családokat várnak március 15-én a Nagytemplomba

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Debreceni Református Nagytemplom idén jelentősen bővítette múzeumpedagógiai kínálatát, melyek közül legaktuálisabb a „Kossuth Lajos azt üzente…” című foglalkozás. Március 15-én bárki csatlakozhat és részt vehet az élménypedagógiai programon, aki ellátogat a Nagytemplomba délelőtt 10 órakor, vagy délután 14 órakor.


Az élménypedagógia legfőbb feladata, hogy összekösse az élményszerzést a tanulással. A különféle játékok, feladatok, szerepjátékok segítségével a megszerzett tudás aktívvá, életszerűvé válik, ezáltal sokkal jobban megragad az elménkben.
A diákok már egészen kisgyermek koruktól kezdve tapasztalják, hogy március 15-én ünnepelünk, kokárdát viselünk, és talán még egy-egy éneket vagy verset is ismernek, ami az 1848-as forradalmat és szabadságharcot dicsőíti. De vajon mennyire ismerik a szereplőket és az eseményeket?

A Debreceni Református Nagytemplomban idén először maguk a családok kelthetik életre a forradalmi eseményeket. Jelmezekbe bújhatnak, huszárcsákót tehetnek fejükre, majd közösen „leforgathatják” a saját március 15-i filmjüket. A kisebbek számára kézműves foglalkozással is készülnek a szervezők, így minden korosztály megtalálhatja a számára kedves elfoglaltságot. Az egy óra hosszás programot délelőtt 10 órától, valamint délután 14 órától is megrendezik a templomban.
A foglalkozásra váltott belépőjeggyel egyúttal a Nagytemplom teljes látogatói útvonala is bejárható, így igazi családi kikapcsolódást jelenthet a látogatás március 15-én!

A rovat legfrissebb cikkjei

Debrecen megajándékozta Törőcsik Marit
Tizenötezer felkiáltójel: pénteken kezdetét veszi a Szeretethíd
Görögkatolikus turisztikai látogatóközpont épül az Attila téren
Nem lesz víz a Nagyerdő környékén vasárnap
Debreceni Mercedes-Benz csuklós autóbuszokat adtak át

Hozzászólások