°C
TIME DATE
Ma Marcell nap van.

2018-08-09 10:28:21 / Szerző: HajduPress

Csaknem minden második gyerek házasságon kívül születik az Unióban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Csaknem minden második gyerek házasságon kívül született 2016-ban az Európai Unióban - írta friss jelentésében az uniós statisztikai hivatal (Eurostat).
 

    A szervezet csütörtökön közzétett adatai szerint a gyerekeknek körülbelül 43 százaléka született házasságon kívül két évvel ezelőtt, ez a szám 15 százalékponttal magasabb, mint 2000-ben volt, azaz évente nagyjából egy százalékponttal emelkedett. Az Eurostat szerint ez a családmodell lassú, de folyamatos változását jelzi.
    Nyolc uniós tagállamban magasabb volt a házasságon kívül született gyerekek aránya, mint a házasságban születetteké. Arányuk Franciaországban volt a legmagasabb, 60 százalékos, majd Bulgária és Szlovénia (59), Észtország (56), Svédország (55), Dánia (54), Portugália (53) és Hollandia (50) következett.

    A skála másik végén Görögország, Horvátország és Ciprus található, amelyekben kevesebb mint 20 százalék volt a házasságon kívül született gyerekek aránya.
    Magyarországon a házasságon kívül született gyermekek aránya 47 százalék volt 2016-ban, ami valamivel magasabb az uniós átlagnál.
    A jelentésben arról is beszámoltak, hogy 2015 és 2016 között az EU valamennyi tagállamában nőtt ez az arány, kivéve Észtországban, Olaszországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon és az Egyesült Királyságban.
    Vizsgálták az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) államait is: az arány Liechtensteinben és Svájcban 25 százalék alatt volt, ami jóval alacsonyabb, mint a norvégiai (56) és az izlandi (70).

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Drámai baleset történt az olasz autópályán, rengeteg a halott
Többen megsérültek egy karnevál utáni lövöldözésben
Nagyszalontán 950 rokona van Aranynak
Csaknem minden második gyerek házasságon kívül születik az Unióban
A hét közepén tetőzik a kánikula

Hozzászólások