TIME DATE
Ma Kornél és Soma nap van.

2020-03-02 13:06:08 / Szerző: HajduPress

CAMPUS: társadalmi felelősségvállalással indultak meg az idei előkészületek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Campus Fesztivál a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló, mindenre kiterjedő szolgáltatások megteremtése mellett évről évre fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást is. A 2019-es szezonban a szervezők a Campus nyitófogadásán, több mint 7 millió forint támogatást gyűjtöttek össze. Ebből az összegből a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. multimédiás eszközöket vásárolt a DMJV Városi Szociális Szolgálat (közismert nevén a Pallagi úti Idősek Otthona) és a Debreceni Humán Szolgáltató Otthon, azaz a Pallagi úti Csökkentlátók Otthona részére.

A Campus Fesztivál programkínálatával és látogatószámával már évek óta a legnagyobb hazai nyári fesztiválok között foglal helyet. Debrecen legnagyobb kulturális eseményére 2019-ben 114 ezren látogattak el, összesen 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében. A Campus kísérőrendezvénye a Campus Sportfesztivál, a gyereklátogatókat vonzó Campus Kid, valamint a művészetek és az ipaművészet kedvelőit tömörítő Campus Art elnevezésű helyszín. A fesztivál programjának éppúgy része a környezetvédelem valamint a társadalmi felelősségvállalás is. 2018-ban közel 4 millió forint gyűlt össze a nyitófogadáson, ebből több száz állami gondozott gyermek tölthetett el egy élményekben gazdag felejthetetlen napot a vidámparkban. A támogatás fontosságát idén minden lehetséges fórumon hangsúlyozták a Campus szervezői, így sikerült a 2018-as számot túlszárnyalni, a 12. Campus Fesztivál nyitófogadásán ezúttal több mint 7 millió forint gyűlt össze. 

„Minden évben fontosnak tartjuk, hogy valami fontos ügy vagy szervezet mellé álljunk.”- mondta Miklósvölgyi Péter, a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. „Ehhez jó apropó a Campus Fesztivál hivatalos megnyitója, az ott megjelent vendégeink segítségével közös összefogás és megfelelő támogatás jöhet létre. A fesztivál évek óta jó kapcsolatot ápol a Pallagi úti szociális és szolgáltató intézményekkel, éppen ezért gondoltunk most rájuk, a 7 millió forintos támogatási összegből hasznos és fontos eszközök kerülhettek a birtokukba.”

A támogatást a DMJV Városi Szociális Szolgálat (közismert nevén a Pallagi úti Idősek Otthona) és a Debreceni Humán Szolgáltató Otthon, azaz a Pallagi úti Csökkentlátók Otthona kapta meg. A kezdeményezés célja volt, hogy jobbá, szórakoztatóbbá tegyék az intézményi mindennapokat. A befolyt összeg több mint száz eszköz beszerzését tette lehetővé, például az ebédlőben kialakítottak egy-egy klimatizált közösségi teret, ahová filmnézésre, rendezvények megtartására alkalmas hangtechnikai és vetítéstechnikai eszközöket telepítettek. Szintén mindkét intézményben internet sarkot hoztak létre, ami a lakók kapcsolattartását is segíti a távol élő rokonaikkal. Az Idősek Otthonában a demens részlegen egy új, speciális hangrendszerrel lehetővé tették a zeneterápiás foglalkozások megtartását.

Az adományokról szóló dokumentáció itt található: 

https://www.campusfesztival.hu/csr/

Az összefoglaló videó pedig itt:

https://www.facebook.com/campusfesztival/videos/607233166490108

Az idei Campus Fesztivál előkészületi már javában zajlanak. Hamarosan jönnek a bejelentések, és fény derül, hogy 2020-ban kik lesznek azok a világsztárok és népszerű hazai előadók, akik július 22-től Debrecenbe érkeznek.

További infók:

www.campusfesztival.hu

https://www.facebook.com/campusfesztival/


A rovat legfrissebb cikkjei

Hatalmas Zempléni Fesztivál vár ránk
Új rendezvénnyel készül a Debrceni Állatkert, júliusban indulnak a Karszalagos Esték!
Szabadtéri koncertet adnak országszerte a Magyar Rádió Művészeti Együttesei
Megvan a Campus Eleven fesztivál részletes programja
Friss a Campus fesztivál szervezőitől: ezt ajánlják

Hozzászólások