TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2019-04-15 18:59:04 / Szerző: HajduPress

Bronzérem a vívó MEFOB-on

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Összesített harmadik helyen zárt a házigazda Debreceni Egyetem csapata a Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokságon. A hétvégi sporteseményen több mint száz vívó állt pástra a Böszörményi úti campuson.

 

Kilencedik alkalommal szavazott bizalmat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemnek, hogy megrendezze a vívó MEFOB-ot. Április 14-15. között 13 felsőoktatási intézmény legjobb vívói küzdöttek párbajtőr, tőr és kard fegyvernemekben.

Szombaton a párbajtőrözők vették birtokba a Kecskeméti János Sportcsarnokot, ahol komoly csaták folytak, ugyanis ez a verseny egyben Universiade-válogató is volt. A férfiaknál Mestyanek Máté (BGE) ért fel a csúcsra, a nők mezőnyében Gonda Borbála (SE) nyert aranyat. A férfi párbajtőrözők között többen is képviselték a Debreceni Egyetemet: Ványi Levente a 10. legjobbnak bizonyult, Aranyos Gergő a 24. helyen zárt, Iván Dominik a 36., Dworkin Mateo a 37. lett. A nőknél Fedor Tamara a 13. pozíciót szerezte meg, Telek Edina a 28., Babinszki Dorottya pedig a 29. helyet csípte meg.

Csapatban is indult a DE, mindkét nemben. A Fedor Tamara, Babinszki Dorottya, Telek Edina és Gudny Kristjanaösszetételű női kvartett a hatodik lett a sorban. A Ványi Levente, Iván Dominik, Aranyos Gergő, illetve Dworkin Mateo összeállításban felálló debreceni négyes szintén hatodikként végzett.

Vasárnap a férfi kardozók között Kovács István (BGE) bizonyult a legjobbnak, míg a hölgyeknél Záhonyi Petra (BME) ért fel a csúcsra ugyan ebben a fegyvernemben. Csapatban az urak mezőnyében a Budapesti Corvinus Egyetem képviselői örülhettek a legjobban, a nők esetében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói vívtak aranyat érően. A Debreceni Egyetemet képviselve Urbán Ádám éppen hogy csak lecsúszott a dobogóról, negyedik lett, mellette Morita Shun a 9., míg Kiss Péter a 10. helyen zárt.

A tőrözőknél Liszkai Tamás (OE), valamint Mesteri Viktória (UTE) állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, csapatban a BME 1 (Babanics Gergely, Hári Máté, Kis Bogdán, Nagy Bence Balázs), és az OE (Csomós Flóra, Kovács Anna, Sparta Laura) hengerelt. A tőrözők között ketten küzdöttek hazai színekben: Yotam Ullman a 13., Chen Tamás pedig a 17. pozíciót szerezte meg. Csapatban az Aranyos Gergely, Chen Tamás és Yotam Ullman alkotta DE-trió ötödikként zárt.

Az összetett rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lett az első, az Óbudai Egyetem a második, míg a házigazda Debreceni Egyetem a harmadik.

(unideb.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Elmarad a nyári doktoravató
Fontos változások a betegellátásban
Véradásra buzdítja az egyetemistákat az Országos Vérellátó Szolgálat
Előszűrő sátor van a gyermekklinikán is
Megkezdődik a vizsgaidőszak a lovasoknál

Hozzászólások