TIME DATE
Ma Apollónia nap van.

2020-06-18 13:05:39 / Szerző: HajduPress

Bodó Sándor államtitkár: sikeres a munkahelyvédelmi és a munkahelyteremtő akcióterv

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A koronavírus okozta vészhelyzet miatt a kormány által bevezetett munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő akcióterv eddig sikeres volt - jelentette be a foglalkoztatási politikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár Bárándon, ahol iparterületet adtak át csütörtök délelőtt.
 
Bodó Sándor, aki egyúttal a térség országgyűlési képviselője is, az ünnepélyes átadón kijelentette, a gazdaság él és élni akar, ha pedig a tenniakarás megvan, az eredmény sem marad el. A három hónapos késéssel átadott egyhektáros iparterület a vírusjárvány miatt történt a mai napon. Utalt arra, hogy volt olyan nap, amikor hatezren regisztrálták magukat munkanélkülinek, számuk pedig egyre nőtt. A gazdaság szereplői a kormánnyal együttműködve sikeresen léptek fel a helyzet enyhítése érdekében: 180 ezer emberen tudtak segíteni, s beindították a munkahelyteremtő támogatást is. Ennek köszönhetően 12500 munkavállaló tudott elhelyezkedni, akik havi 200 ezer forint támogatást kapnak 3 hónapon át. - Elindultunk a holtpontról. Ebben a nehéz helyzetben is sikerült helytállni - erősítette meg az államtitkár.
 
Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke példaként állította a környező települések számára Bárándot. Kiemelte: az elmúlt időszak alatt más értékek kerültek előtérbe, a munkahely és az egészség. Reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a következő 10 évben nagyléptékű  fejlesztések valósulhatnak meg a megyében. Ebben az európai uniós költségvetési ciklusban eddig 93 milliárd forint összegben érkezett támogatás, ami mára már 104 milliárd lett. Arra kérte a jelenlévő polgármestereket, hogy július 31-ig nyújtsák be a jövőjüket meghatározó fejlesztési elképzeléseiket. Bejelentette továbbá, hogy a 2021-es költségvetésben másfél százalékos többlettámogatást kapnak az önkormányzatok.
 
Kovács Miklós polgármester az átadott iparterületről elmondta, 2014-ben fogalmazódott meg az önkormányzat tulajdonában lévő egyhektárnyi terület hasznosítása ipari területként. 2016-ban kezdődött a tervezés, a beruházási munkálatok pedig tavaly indultak el. A 200 millió forint európai uniós és kormánytámogatásból, valamint 25 millió önkormányzati forrásból 7 ipari parcellát alakítottak ki, közülük három iparcsarnokot már be is laktak. A legnagyobb, 400 m2-nyi alapterületű csarnokban hűtőház lesz, a másodikban állati eledelt állítanak elő, míg a harmadik létesítményben lakóautó építő vállalkozás működik majd. A falu életében meghatározó jelentőségű beruházásról a polgármester bejelentette, a legfontosabb cél a fiatalok helyben tartása, hiszen a település megtartó ereje bennük rejlik. 10-15 munkahely teremtődik a most átadott iparterületen - fűzte hozzá Kovács Miklós.

Fotók: Nyírő Gizella
 
(MTI, bnyg)

A rovat legfrissebb cikkjei

Még a kutyát is ellopta a betörő
Halálos baleset Berettyóújfalu és Földes között
Sérült madarat mentettek a balmazújvárosi rendőrök
Tűz Hajdúszoboszlón: olajsütő gyulladt ki
Felhőszakadás veszélye: Hajdú-Biharra is kiadták a figyelmeztetést

Hozzászólások