TIME DATE
Ma Donát nap van.

2019-09-04 12:38:19 / Szerző: HajduPress

BMW, ingatlan: a debreceni városháza reagált egy cikkre

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Választ tett közzé egy, a portfolio.hu portálon megjelent cikkre a debreceni önkormányzat. Íme, szó szerint.

A portolio.hu cikke a debreceni gazdaságfejlesztési folyamatok ismeretének hiányára utal. A cikkben utalás történik arra, hogy a hozzánk intézett kérdésre még nem kaptak választ. Pénteken küldték a megkeresést, amelyre még nem állt módunkban válaszolni, de természetesen semmilyen, a BMW-beruházásra vonatkozó vagy más, Debrecen város kompetenciájába tartozó kérdés nem marad megválaszolatlanul.

A portfolio kérdése arra irányult, hogy mikor lesz az első kapavágás a BMW területen. Az első kapavágás már régen megtörtént, hiszen a terület előkészítése az eredeti ütemtervnek megfelelően zajlik. Arra, hogy a BMW mikor kezdi meg a gyár építését, nem a debreceni önkormányzat fog válaszolni, ezt a kérdést nem a városhoz kell címezni.

Ami a debreceni ipari ingatlanok kérdéskörét érinti - amelyet a cikk jelentős terjedelemben tárgyal - azzal kapcsolatban a város álláspontját többször elmondtuk: jelenleg több mint 700 hektáron zajlanak ipari infrastruktúra és ipari park fejlesztési munkálatok. A Debrecenben lévő ipari ingatlanok körül-belül 90 százaléka a debreceni önkormányzat tulajdonában és kezelésében áll. Ha egy internetes portál ennek a többször elmondott információnak a tudatában is ingatlanközvetítő irodákat keres meg ipari ingatlanok hasznosításával kapcsolatban, ne csodálkozzon azon, hogy nem kap autentikus, hiteles választ a Debrecenben zajló gazdaságfejlesztési folyamatokról.

A BMW-beruházás bejelentését követően sem csökkent a Debrecen iránti érdeklődés, a nyár folyamán jelentettünk be egy újabb német beruházót, amely a város tulajdonában lévő déli iparterületen 15 hektáros telket vásárol meg. Jelenleg több tárgyalásunk van befejező fázisban ipari ingatlanok értékesítésére és azokon történő beruházásokra vonatkozóan. Számos tárgyalást folytatunk hazai és nemzetközi vállalatokkal debreceni munkahelyteremtő beruházások érdekében.

A BMW-beruházással kapcsolatban semmilyen bizonytalanság nincs, az eredeti megállapodásnak, a 2018 októberében aláírt előszerződésnek megfelelően halad az a beruházás, amelyet Debrecen önkormányzata a Magyar Kormánnyal közösen vállalt. A kormányhatározatnak megfelelő ütemezés szerint (tehát nem csak papíron) az állam rendelkezésünkre is bocsátotta a forrásokat a BMW-nek is majd helyet adó Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastrukturális beruházásaihoz mintegy 27,87 milliárd forint összegben, melyből 2 milliárd forint már tavaly megérkezett. Ezen források felhasználása jelenleg is zajlik. 

Szeptember végén e beruházás kapcsán jelentős mérföldkőhöz érkezünk, amelyről a sajtót megfelelő időpontban tájékoztatni fogjuk.   


A rovat legfrissebb cikkjei

Gázolás a Csapó utcán: szemtanúkat keresnek
Tovább bővül Debrecen belvárosi sétálóövezete
Gázolás a Csapó utcán: döbbentes történet
Eltűnt: 15 éves debreceni lányt keresnek
Ennyi van: elfogadták Debrecen idei költségvetését

Hozzászólások