°C
TIME DATE
Ma Valér nap van.

2018-03-12 17:23:23 / Szerző: HajduPress

Betiltották a Kojot című magyar filmet?

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Meglepetten értesültünk arról, hogy nem lehet látni Debrecenben Kostyál Márk 2016-os kiváló drámáját. Az üggyel kapcsolatban nem sokkal ezelőtt az Apolló Mozi nyilvánult meg közösségi oldalán.

Ezt írják: 

"Kedves Nézőink! A forgalmazó tájékoztatása szerint a Kojot című film nem vetíthető március 15-től! Miután két ingyenes vetítésünket március 15-16-ra írtuk ki, sajnos nincs más választásunk, mint elállni a vetítésektől. Így tehát engedély hiányában a vetítések elmaradnak! Megértésetek köszönjük!"


A
történet szerint Tűzkőre érkezik Bicsérdi Misi, mert földet és rozoga házat örökölt nagyapjától, az öreg Misutól, aki a maga idejében igazi fenegyerek hírében állt. Misi frusztrált, elfojtott, menekülő 30-as, nem találja helyét az életében, munkájában, párkapcsolatában. Csak sodródik, nem vállal fel konfliktusokat. Ez a gúnya azonban egyre jobban szorítja. Hozzákezd öregapja romos házának felújításához, amelyben igaz célt lát meg önmaga és párja, Eszter számára egyaránt.

Pénz híján mindössze a nagydumás, rokkantnyugdíjas Lajost, és hallgatag, börtönviselt sógorát, Attilát tudja felbérelni mesteremberként, és maga is részt vesz az építési munkákban, amihez mit sem ért kezdetben. A természetközeli idillben végre kezdi megtalálni magát, de ez nem tart sokáig. Kiderül, hogy a határban meghúzódó telkeket pitiáner összegekért kebelezi be Tűzkő nagybirtokosa, a helyi mindenható "Döbrögi", Szojka Pál és fia, hogy egy svéd multi számára adja el a völgyet. Amikor Szojka szemet vet Misi örökségére is, a fiú felveszi a kesztyűt, és a csetepaté eldurvul - ez már háború a kisember és a földesúr közt.

Súlyos harc kezdődik a földért, a családért, az életért, a jövőért, a belül megszülető férfiért... 


Őszintén bízunk benne, hogy nem az esetleges politikai áthallás miatt született meg ez a forgalmazói döntés.

 

A rovat legfrissebb cikkjei

Becsüljük meg Debrecen hagyományait! Ezt hirdeti a Cívis Gyékény
Európa Kulturális Fővárosa: nem Debrecen a befutó
Elhunyt Kósa Ferenc
Csak néhány telefonhívás, más semmi - A BÚÉK című filmről
Egy népcsoport lassú ébredésének pergő története - A Brazilok című filmről

Hozzászólások