TIME DATE
Ma Eszter és Eliza nap van.

2019-03-06 11:22:52 / Szerző: HajduPress

Befejeződött a Jánosi utca 14. alatti, háziorvosi rendelőknek helyet adó épület korszerűsítése

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Újabb egészségügyi fejlesztés készült el, melynek eredményeképpen megújult környezetben fogadhatják a betegeket a Jánosi utca 14. alatti két háziorvosi rendelőben – jelentette be Széles Diana alpolgármester.

A város önkormányzata az Új Főnix Tervben külön fejezetet szentelt azoknak a fejlesztéseknek, amelyek a családok, az idősek, a betegek életét teszik könnyebbé. A Gondoskodó város programban 14 olyan önkormányzati ingatlan felújítása szerepelt, amelyben orvosi rendelők, védőnői tanácsadók működnek. Az épületek többségének korszerűsítése véget ért. Immár megújult körülmények között rendelhetnek az orvosok az Apafi utca 30., a Cegléd utca 6., a Víztorony utca 11., a Híd utca 14., a Füredi út 42., a Böszörményi út 136., a Bajcsy-Zsilinszky utca 32. a Pósa utca 1., valamint a józsai Szentgyörgyfalvi utca 7. alatt is. Emellett megújult tisztán önkormányzati forrásból a Kassai út 117. alatti rendelő is.

A „Debrecen, Jánosi utca 14. alatti háziorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése (TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00002)” elnevezésű projekt közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvosi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.  A felújításra összesen 67.247.537 Ft állt rendelkezésre, melyből 13.806.895 Ft önerőt biztosított az önkormányzat.

A projekt keretében egy leromlott állapotú épület felújítása valósult meg, melyben két háziorvosi körzet működik. A felújítás lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést. A két háziorvosi körzet összesen több mint 3000 debreceni polgár egészségét szolgálja.

Az épületben a rendelők nagy igénybevételűek, kis alapterületűek, korszerűtlenek voltak, a vizesblokkok felszerelése elhasználódott és az elektromos- és gépészeti rendszer is elöregedett, ezért szükséges volt egy új, korszerű, az alapellátás feltételeit biztosító helyiség kialakítása, az épület felújítása.

– Az energiahatékonyság elérése érdekében magas hőszigetelési követelményeket is kielégítő műanyag nyílászárók kerültek beépítésre, az épület új tetőszerkezetet kapott, illetve megvalósult a fűtési, elektromos és gépészeti rendszer teljes körű felújítása. Megtörtént a padló és falburkolatok cseréje is. Megújuló energiaforrásként napelemek telepítése történt, melyek az épület energetikai szempontból gazdaságosabb üzemeltetést teszik lehetővé – mondta el Jámbor Ferenc, a városrész egyéni önkormányzati képviselője.

Ezen kívül megvalósult az épület külső-belső akadálymentesítése, és lehetőség nyílt az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására is.

A pályázati forrásból 2.610.565 forint értékben az egészségügyi alapellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére is lehetőség nyílt, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá válik, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben válik biztosítottá.

Fotók: Miskolczi János


A rovat legfrissebb cikkjei

Debrecen megajándékozta Törőcsik Marit
Tizenötezer felkiáltójel: pénteken kezdetét veszi a Szeretethíd
Görögkatolikus turisztikai látogatóközpont épül az Attila téren
Nem lesz víz a Nagyerdő környékén vasárnap
Debreceni Mercedes-Benz csuklós autóbuszokat adtak át

Hozzászólások