TIME DATE
Ma Ottó nap van.

2020-06-15 12:04:53 / Szerző: HajduPress

Barbra Streisand Disney-részvényeket ajándékozott George Floyd lányának

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Barbra Streisand amerikai színész-énekesnő Disney-részvényeket ajándékozott George Floyd lányának, Gianna Floydnak.

    A rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd hatéves kislánya a hétvégén osztott meg egy posztot Instagram-oldalán. A képen egy levelet és bizonylatot tart a kezében, a képaláírásban pedig a színész-énekesnőnek mond köszönetet azért, amiért Disney-részvényes lehet - írja a The Hollywood Reporter.

    Azt nem tudni, pontosan mennyi részvényről van szó, de a piac pénteki zárása szerint a Disney-részvények egyenkénti értéke jelenleg 115,49 dollár (35 ezer forint).
    Nemrég Kanye West hozott létre Gianna számára egy alapot, mely teljes mértékben fedezheti Gianna oktatásának költségeit. Az elmúlt héten a Texasi Déli Egyetem jelentette be, hogy teljes ösztöndíjat biztosít a lánynak, amennyiben továbbtanulásakor ezt az intézményt választja.

    A GoFundMe közösségi finanszírozással foglalkozó oldal emellett több mint 2,1 millió dollárt (647 millió forintot) gyűjtött a lány javára.
    Május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatta a 46 éves afroamerikai George Floydot. A férfit az úttestre szorították és megbilincselték, majd az egyik rendőr a nyakára térdelt. Az áldozat levegőért könyörgött. A halottkém jelentése szerint Floyd az ötödik percben meghalt. 
    Az eset hetek óta tartó tiltakozáshullámot váltott ki az Egyesült Államokban és világszerte. 

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Románia még egyáltalán nem felejtette el a koronavírust
Az Európai Unió 14 ország számára nyitja meg külső határait
Egyre több amerikai úgy érzi, hogy eltúlozzák a járványt
Megindultak a magyarok Horvátország felé
Hétfőn minden közúti átkelő megnyílik az ukrán-magyar határon

Hozzászólások