TIME DATE
Ma Elemér nap van.

2019-05-15 19:43:59 / Szerző: HajduPress

Bántalmazott tanárok, diákok megsegítésére indítanának forródrótot

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

"Forródrótot" létesítenének Ausztriában azoknak a tanároknak és diákoknak a megsegítésére, akiket sérelem ért az iskolában; az eseteket a tervek szerint később kivizsgálnák. Erről  beszélt az osztrák sajtónak adott szerdai interjújában Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) osztrák alkancellár. 

    
A politikus, aki egyben az FPÖ elnöke, a néhány napja az Ottakring HTL nevű műszaki szakképző középiskolában történt incidensre reagált. 
    
A bécsi szakképző középiskolában az osztrák tanárra támadtak rá migráns diákok; a tanárt körülvették, veréssel fenyegették, nekilökték a táblának, és a jelenetről videofelvételt készítettek. Az eset után az iskola a tanárt marasztalta el; a bécsi oktatási központ szerint egy tanárnak toleránsnak kell lennie ilyen esetekben is.
    
Heinz-Christian Strache abszurdnak nevezte az esetet; megoldásképpen úgynevezett Hotline, vagyis egyfajta forródrót  létrehozását javasolta; azok a tanárok és diákok, akiket sérelmek értek, itt jelentkezhetnek, és elmondhatják a velük történteket. Az eseteket ki lehetne vizsgálni, és a tapasztalatok alapján strukturális változtatásokat lehetne végrehajtani  - vélekedett az alkancellár.
    
Heinz Fassmann néppárti (ÖVP) oktatási miniszter azt megelőzően öt-nyolc fős elkülönített, úgynevezett "Time-out"-csoportok bevezetését javasolta, itt helyeznék el meghatározott időre, egy hétre vagy egy hónapra a viselkedési zavarokkal küzdő tanulókat. Az elkülönített csoportokban szakképzett pedagógusok irányításával sajátíthatnák el a tananyagot.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Összeomlás szélén állnak a koronavírus-betegekkel teli olasz kórházak
Koronavírus: kisebb csoportokban távoznak a vendégek a vesztegzár alá vont tenerifei hotelből
Koronavírus: Bécsben is megjelent a betegség
Koronavírus: önkéntes karanténba vonult az elnök
Romániában is megjelent a koronavírus

Hozzászólások