TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2020-03-24 16:28:58 / Szerző: Vincze Lili

Az idősek nem félnek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az idősek tartanak legkevésbé a járványtól, többek között ez is kiderült a Népszava és a Publicus Intézet közös közvélemény kutatásából.

„Amíg lakhelyelhagyási, illetve kijárási tilalom nem szorítja rá az embereket, addig nem hagy alább a boltba járkálási kedv, és az sem dolgozik feltétlenül otthonról, aki megtehetné – a magyarokat ugyanis hamis biztonságérzet hagyja át, noha látszólag tisztában vannak a veszély nagyságával” – írja a Népszava.

A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek 63 százaléka abban reménykedik, hogy nem betegszik meg, azonban sokan biztosak benne, hogy tömegeket érint majd a fertőzés.
A kutatás arra volt hivatott, hogy kiderítse a koronavírus kapcsán hozott intézkedéssekkel a polgárok mennyire értenek egyet. Olyan kérdéseket érintett a felmérés, mint, hogy szükségesek-e a már meghozott korlátozások, vagy, hogy várhatóak még további korlátozó intézkedések.
Az idősek köztudottan nehezen alkalmazkodnak, és a bevett szokásoktól nem igazán szeretnek megválni. Ez is egy magyarázat lehet arra, miért is ellenzi 39 százalékuk a bevásárlóközpontok és egyéb nem élelmiszereket árusító üzletek bezárását. A nyugdíjasok 65 százaléka nem ért egyet abban sem, hogy a későbbiekben a tömegközlekedésekre is kiterjedjen majd a korlátozás.

Számos felvétel kering a közösségi médiás felületeken arról, hogy a magyar nyugdíjasok nem tartják be az önkéntes házi karantént, miközben a járvány legveszélyeztetettebb csoportjába tartoznak.
Egy magyar vlogger is kimerészkedett az utcára és utána járt mit is gondolnak az idősek a koronavírusról és annak hozadékairól. A megdöbbentő videó már körbejárta a közösségi hálót.  

Többször is felhívták az idősek figyelmét arra, hogy maradjanak otthon a kritikus időszakban. Önkormányzatok és magánemberek fognak össze annak érdekében, hogy megóvják a szép korúakat, mégis sok idős embert látni az utcán sétálni, nem törődve saját és mások egészségével sem.

A rovat legfrissebb cikkjei

Országos tisztifőorvos: sok új fertőzött várható Magyarországon
Koronavírus - Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!
Koronavírus: a népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett
Koronavírus: újabb két magyar halálos áldozat
Volt telitalálatos szelvény az ötös lottón!

Hozzászólások