TIME DATE
Ma Zsuzsanna nap van.

2020-02-06 21:21:46 / Szerző: HajduPress

Az idén nem induló Magyarország megnyerhetné az Eurovíziót

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Ha el akarnék vegyülni a tömegben, akkor azt mondanám, hogy az elmúlt pár évben gagyi, semmirevaló, giccses produkciókkal álltunk fel egy gagyi, semmirevaló, giccses megmérettetés színpadán. De nem szeretnék tömeg lenni. Nekem szinte valamennyi magyar induló produktumában tetszett valami. Néha pusztán az, hogy ha kicsi is, olykor savanyú is, de a mienk. Mostanra már közismert, hogy Magyarország nem indul a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A 65. dalfesztiválon 41 ország versenyez majd, egy év kihagyás után visszatér Bulgária és Ukrajna is, de a korábbi évek indulói közül Magyarország és Montenegró már nem indul Rotterdamban.

 

Tavaly okktóber végén az MTVA bejelentette, hogy A Dal 2020 című műsoruk már csak az év magyar slágeréről és nem az Eurovízió magyar indulójáról fog dönteni. Vagyis nem megyünk.


Pedig most mehetnénk. Mostanra ugyanis az a furcsa helyzet állt elő, hogy végre olyan dallal indulhatnánk, ami nem gagyi, nem semmirevaló, nem giccses. Született (legalább egy) olyan magyar dal, ami végre képileg, mondandóban, zenében is megállná a helyét nem csak ebben a gagyi, semmirevaló, giccses közegben, hanem bárhol a világon.

Olyan ez, mintha akkor és csak akkor nem lottóznánk, amikor éjjel megálmodjuk a számokat.

(Rácz Gergő és Orsovai Reni szerzeménye dalversenytől függetlenül majdnem 8 millió megtekintésnél jár a Youtube-on.)

SKB

 


A rovat legfrissebb cikkjei

Megcsaltál, te kuVAR!
A Nemzeti Szülői Alaptanterv 10 pontja
Az idén nem induló Magyarország megnyerhetné az Eurovíziót
Ne légy suttyó, Schobert Norbert!
Halálfélelem a debreceni közlekedésben

Hozzászólások

Kapcsolódó videó