°C
TIME DATE
Ma Eszter és Eliza nap van.

2017-07-13 13:46:22 / Szerző: HajduPress

Az idén már 22 nőt gyilkolt meg a párja Szerbiában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Már huszonkét nő vesztette életét családon belüli erőszak következtében az idén Szerbiában, ezért sürgős lépésekre van szükség - jelentette ki Zoran Djordjevic szociálisügyi miniszter csütörtökön a szerbiai közszolgálati televízióban (RTS).

    Csak júliusban két nőt ölt meg a párja, mindkettőt egy szociális központban gyilkolták meg. Július elején egy férj kővel ütötte agyon feleségét három gyermeke szeme láttára, amikor a nő láthatásra vitte a gyerekeket a szociális központba. Szerdán ismét hasonló eset történt egy másik intézményben. Egy férfi késsel támadt feleségére, valamint az intézmény három dolgozójára, majd ötéves gyermekét is megfojtotta. A szociális központ munkatársai túlélték a támadást.
    
A szociálismunkások csütörtökre egyórás sztrájkot jelentettek be azt követelve, hogy fokozzák a biztonsági intézkedéseket a szociális központokban, ahol eddig nem teljesítettek szolgálatot sem rendőrök, sem biztonsági őrök.
    A nyugat-balkáni országban június elsején lépett életbe a családon belüli erőszakról szóló új törvény, amelynek legfőbb pontja, hogy az erőszaktevőt távolítják az otthonából, és nem az áldozatnak kell biztonságos menedéket keresnie.
    A szerb sajtóban megjelent hírek szerint a szociális rendszer hiányosságai, valamint a dolgozók leterheltsége vezethetett a szerdaihoz hasonló esetekhez, a szociálismunkások ugyanis a legtöbb esetben hibásan mérik fel a családon belüli kapcsolatokat, és gyakran magát az áldozatot hibáztatják az őt ért atrocitásokért, a pszichikai erőszakot pedig nem veszik komolyan.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Az oroszok lőtték le a maláj utasszállítót
Trump: elmarad a csúcstalálkozó Kim Dzsong Unnal
Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában
Hamarosan megalakulhat az új, euroszkeptikus-jobboldali olasz kormány
Trumpnak két okostelefonja van, de egyik sem biztonságos

Hozzászólások