TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2018-07-26 18:10:06 / Szerző: HajduPress

Az európai jobboldal tusványosi szemmel

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A jobboldal komoly válságban van. Ezt jelzi az, hogy a kutatások szerint a mai jobboldal sem nem keresztény, sem nem konzervatív, sem nem demokrata. Éppen ezért szakítani kell a „politikailag korrekt” meghatározással – hangzott el a Bálványosi Szabadegyetem egyik panelbeszélgetésén.


Hídvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jobboldal nélkül nincs Európa, hiszen a 2. világháború után éppen jobboldali politikusok hozták létre az Európai Uniót. A történelmi visszatekintés után a politikus leszögezte: Európa akkor lehet sikeres, ha a nemzetek Európájában gondolkodnak, nem pedig valamiféle föderációs alakulatban. A jobboldal hitvallását - Isten, haza, család – újra kell értelmezni, mert a mai politikusok mellékvágányra vitték azt.
Szabó Dávid, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója szerint az EU jobboldali pártjai a biztonság pártján állnak, ám a kereszténység és a konzervativizmus értékrendjéről vitákat kell folytatni ahhoz, hogy visszanyerjék a választók bizalmát.
Sógor Csaba európai néppárti képviselő is megerősítette az elmondottakat, miszerint az EU morális válságban van. Nem az iszlámtól kell félteni az EU-t, hanem a puha keresztényektől – fogalmazott a politikus, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az EU pártjaiban átrendeződés várható a jövő évi választások után.

Kósa Lajos, a Fidesz jövő évi országos kampányfőnöke az EU elnökének neve említése nélkül ostorozta Junkert. – Egy alkoholista vezeti az EU-t, ami megengedhetetlen. Egyetlen érdeme az, hogy Luxemburgban létrehozta a legnagyobb adóelkerülő paradicsomot. A jövő évi választások tétje az EU megmaradása. – Ha nem a jobboldal győz, az EU megszűnik – jelentette be Kósa Lajos, hozzátéve, a jobboldalt a keresztény civilizáció, a család szentsége, a közös hagyomány tartja össze. Ezzel szemben a baloldal támadja a kereszténységet, a családmodellt, és letagadja a közös hagyományokat. – Meg kell nyerni a jövő évi választásokat, ehhez viszont mind a radikális jobboldalt, mind a radikális baloldalt el kell utasítani – összegezte mondandóját Kósa.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella

A rovat legfrissebb cikkjei

Idén ezeket mondta Orbán Viktor Tusnádfürdőn
Orbán: Építsük közösen újra a Kárpát-medencét!
Potápi: köszönet a diaszpóra szervezeteinek a magyarság melletti kiállásáért
Az európai jobboldal tusványosi szemmel
Tusványos napirendjén a versenyképesség és az állami szerepvállalás

Hozzászólások