TIME DATE
Ma Apollónia nap van.

2020-06-04 13:13:19 / Szerző: HajduPress

Az E.ON a madarak védelmében

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Daruval emeliték fel azt a villamos hálózati oszlopokra szerelhető védőeszközt csütörtökön a Hortobágyon, amely megakadályozza, hogy a madarak olyan helyen szálljanak le a hálózaton, ahol megsérülhetnek.

Az új technikai megoldás egy együttműködés révén valósul meg az E.ON, a Kaposvári Villamossági Gyár Kft. és természetvédelmi szervezetek, köztük a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság között azért, hogy Hortobágy közelében védjék a nagy testű madarakat.

A hortobágyi teszteléssel a madarak védelmére kidolgozott új burkolatokat vizsgálják. Az E.ON szakemberei 10 helyen helyezik el az új fejlesztést függőleges oszlopkapcsolókra. A vállalat folyamatosan építi be a már ismert megoldásokat hálózatain, miközben madárvédelmi szakemberekkel együttműködve új eszközök fejlesztésére is hangsúlyt fektetnek.

Az új technikai megoldás kivitelezését a Kaposvári Villamossági Gyár végzi. Farkas Richárd az energiacég kereskedelmi igazgatója az eseményen elmondta: az utóbbi években a műszaki feltételek mellett szempontként megjelent az élővilág és a madarak védelme is.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai egy éven keresztül figyelni fogják az eszközök üzembiztonságát, időjárás-állóságát, szerelhetőségét, üzemeltethetőségét, valamint a madarak viselkedését. Az új fejlesztést, ha beválik, országszerte használni fogják.

Fotók: Babik Barbara, illetve E.ON

A rovat legfrissebb cikkjei

Még a kutyát is ellopta a betörő
Halálos baleset Berettyóújfalu és Földes között
Sérült madarat mentettek a balmazújvárosi rendőrök
Tűz Hajdúszoboszlón: olajsütő gyulladt ki
Felhőszakadás veszélye: Hajdú-Biharra is kiadták a figyelmeztetést

Hozzászólások