TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2018-02-11 05:49:45 / Szerző: HajduPress

Az én kis falum: ez a ti kis falutok - kritika

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Miután állítólag 2018 legnézettebb műsora a magyarországi tévék tekintetében Az én kis falum az RTL Klubon, jogosnak tűnt a felvetődés, nosza, tekintsük meg. Hát... Nem tudni, kinek a falujáról mintázták, dehogy nem lehetett könnyű gyermekkora, az biztos.

Mondjuk ahhoz képest, hogy amolyan sitcom jellegű sorozat lenne ez, sikerült szinte mosoly nélkül, rezzenéstelen arccal végigszenvedni a reklámokkal 15 percenként szabdalt és lealázott epizódot, pedig nincs az a büdös bunkó a földkerekségen, aki ne szeretne nevetni, főleg, ha van rá oka. Nos, ebben Az én kis falumban nem volt min kacarászni.

Pedig a színészek kiválóak (a hajdúnánási Csuja Imrét amúgy is mindig jó látni), ám barázdamély gond van azzal, hogy a koncepció szerint falun mindenki ekeegyszerűségű, primitív, szánalmasan kiszolgáltatott gyökérfajzat. Meg úgy nagyjából senki sem dolgozik, és ingyensörért az anyát is meghágná. Ez egyszerűen nem igaz, még akkor sem, ha a műfajhoz méltón felnagyítjuk a falusi lét hiányosságait. Ez akkor is egy sértő baromság.

Ezt még az is tudja egyébiránt, aki mondjuk egy nagy faluban (például Debrecenben lakik), aki meg 5 percnél többet töltött valaha egy magyar községben, az saját maga tapasztalhatja: nincs arrafelé több surmó, mint Budapest bármely lelakott lakótelepén. Ez az Én is kis falum amúgy is olyan, mint egy végtelenül lebutított Üvegtigris. Csoki bácsi azt mondaná: hagyjad, leszarom.

Tóth Csaba Zsolt

A rovat legfrissebb cikkjei

Szökés - hiba nélkül
Amikor a Farsang farka csóválja…
Zsóri Dániel, avagy miért jó a kevés pénz?
Példás magyar munkamorál: betegen is bejárunk dolgozni
Férfinátha, viccek tárgya

Hozzászólások