TIME DATE
Ma Diána nap van.

2019-08-29 10:14:11 / Szerző: HajduPress

Az élelmiszerpazarlás mérséklésére útmutatót készített a Nébih

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala (Nébih) Maradék nélkül című programjának négy munkacsoportja.

    A hivatal csütörtöki közleménye szerint a vendéglátás, a kereskedelem, az ipar és a civil szektor szereplőinek szóló segédleteket ingyen letölthetik az élelmiszer-vállalkozások.
    A közleményben kiemelték, hogy Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek jelentős része megelőzhető lenne.
    A Nébih három éve indította el a Maradék nélkül elnevezésű programját, amelynek fókuszában a hazai élelmiszerpazarlás mérséklése áll. A programot az Európai Bizottság is támogatja a LIFE környezetvédelmi alprogramján keresztül.

    A közleményben hangsúlyozzák, bár a Magyarországon keletkező élelmiszerhulladékok jelentős hányada a háztartásokban termelődik, ennek ellenére fontos, hogy az élelmiszerlánc minden szereplője részt vegyen az élelmiszerpazarlás mérsékléséért folytatott küzdelemben.
    Az élelmiszer-vállalkozások képviselői a kezdetektől részt vettek a program céljainak meghatározásában és megvalósításában, saját gyakorlatias szempontjaik megosztásával is segítve a folyamatot. Az élelmiszeripar és a kereskedelem képviselői mellett a kutatóintézetek, egyetemek képviselői is szerepet vállaltak a munkában - írják a közleményben.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Kettős mérce: nyugaton több mogyoró jut ugyanabba a csokiba?
Jó lenne belátni: állati fehérjére is szükségünk van
Zsemlét és kiflit hívott vissza a Lidl, lehet, hogy műanyag van benne
Minden sör címkéje megváltozik
Az élelmiszerpazarlás mérséklésére útmutatót készített a Nébih

Hozzászólások