TIME DATE
Ma Kármen és Anita nap van.

2019-05-08 12:02:49 / Szerző: HajduPress

Az egyik legegészségesebb munkahely az NI Hungary Kft.

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) által szervezett, 2018-2019. évi „Egészséges munkahelyek – A veszélyes anyagok helyes kezelése” elnevezésű kampány hazai fordulójának egyik győztese az NI Hungary Kft. A Helyes Gyakorlat Díjra benyújtott „Egyedi veszélyes anyag kezelési rendszer az NI Hungary Kft.-nél” című pályázatért járó elismerést a 100 főnél több munkavállalót foglalkoztató szervezetek kategóriájában Dr. Ábrahám László, a National Instruments (NI) debreceni leányvállalatának ügyvezetője vette át április 25-én, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott konferencián.
 

Az NI Hungary Kft. vállalati kultúrájának mindennapi, szerves részét képezi a munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kockázatok felmérése, hatékony kezelése és a preventív megoldások alkalmazása – hangsúlyozta Dr. Ábrahám László. Az ügyvezető hozzátette, hogy a piacvezető elektronikai gyártócég a jogszabályi előírásoknál jóval többet tesz a munkavállalói védelme, a minőségi munka és termelés biztosítása érdekében. A cég létesítménygazdálkodási területének részeként egy elkötelezett EHS (Environmental, Health, Safety) csapat foglalkozik a környezet-, egészség- és munkavédelmi feladatok szakszerű ellátásával. 

Munkájuk során a szakemberek meghatározzák azokat a lehetséges területeket, amelyek kiemelt figyelmet igényelnek a munkavállalók egészsége, védelme szempontjából a veszélyes anyagok használata terén, és olyan komplex és egyedi rendszert dolgoztak ki a kockázatok minimalizálására, mely más vállalatok számára is példaértékű lehet részelemeit vagy egészét tekintve.

„Az NI Hungary Kft.-nek nagy megtiszteltetés a szakma részéről ez a díj, amely számunkra az itt folyó munka hatékonyságának elismerését jelenti. Az eredmények azt bizonyítják, hogy helyes stratégiai döntés volt ennek a rendszernek a kidolgozása. Sikereink eléréséhez pedig szükség volt minden munkatársunk aktív közreműködésére és a közvetlen kollégáim áldozatos munkájára, akikre külön nagyon büszke vagyok” – hangsúlyozta Ferenczi András, EHS menedzser.

Ecsedi Levente, EMEIA régiós EHS menedzser az elismerés kapcsán elmondta, hogy az NI Hungary Kft. környezet-, egészség- és munkavédelem területén kívül dolgozó munkatársai is nagymértékben hozzájárultak a kitüntető cím elnyeréséhez. Ennek eredményeként sikerült elérni, hogy a tíz évvel korábban alkalmazott, ólomtartalmú anyagok mennyiségének mára kevesebb mint 3%-át használják csupán a gyártási folyamatokban. A vezető azt is kiemelte, hogy nagy büszkeséggel tölti el, hogy a munkavállalók közös erőfeszítésének, az egészséges munkahelyteremtés terén elért eredményét ilyen kitüntető címmel ismerték el nemzeti szinten, és a cég Magyarországot képviselheti pályázatával a következő fordulóban az európai megmérettetésen.

A veszélyes anyagok kezelésén túlmenően számos egyéb tényező járul hozzá a vállalat rendszerének sikeres működéséhez. Ezek egyike például, hogy a szűrővizsgálatok határértékek alatti eredményei esetén is ellenőrző vizsgálatokat folytatnak a preventív szemlélet jegyében. A dolgozók monitorozása (pl. évente vérvizsgálat az ólomtartalmú anyagot használó és környezetében dolgozó kollégáknál is) és a megfelelő védőeszközök biztosítása mellett kiemelten figyelnek arra is, ahol esetleg határérték alatti, de az átlagtól magasabb érték jelentkezik. Ez a gyakorlat általánosan alkalmazott az összes, a vállalatnál használt veszélyes anyagra is. 

Az új munkavállalókat már a munkába állás első napján bevonják a munkavédelmi terület működésébe az orientációs oktatáson. Rendszeres ismeretfrissítő oktatásokat tartanak az EHS csoport szakemberei, továbbá hetente több alkalommal tartanak bejárásokat, ahol a veszélyes anyagokkal dolgozó kollegák személyesen is elmondhatják tapasztalataikat, kéréseiket, igényeiket. 

A pályázati siker is alátámasztja, hogy az NI debreceni vállalatánál a mindennapok részét jelenti a biztonság és az egészségvédelem proaktív és fenntartható kezelése, a munkavállalók bevonása, valamint az erős vezetői elkötelezettség.


A rovat legfrissebb cikkjei

Eltörte az egyik intézkedő rendőr kezét
Budapestről hozta Debrecenbe az extasyt
Nagycsaládos kedvezményt vezet be a Nagyerdei Kultúrpark
Újabb mérföldkőhöz érkezett a debreceni BMW-gyár építése
Szájmaszkos csalót kaptak el a debreceni rendőrök

Hozzászólások