TIME DATE
Ma Vilhelmina nap van.

2019-08-22 13:17:11 / Szerző: HajduPress

Az egyetem több szakembere is kitüntetést kapott

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Debreceni Egyetem több szakembere is állami kitüntetést vehetett át augusztus 20-a alkalmából. Az elismeréseket az emberi erőforrások minisztere, az EMMI parlamenti államtitkára és az agrárminiszter adta át Budapesten. 

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Béri Béla, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet Állattenyésztési Tanszékének egyetemi docense, Buglyó Péter, a Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézete Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének egyetemi docense, Jónás Zoltán, az Ortopédiai Klinika főorvosa és

Mogyorósy Gábor, a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermek Belgyógyászati nem önálló Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense.

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Batta Gyula, a Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézete Szerves Kémiai Tanszékének egyetemi tanára, Maksa Gyula, a Természettudományi és Technológiai Kar Matematikai Intézete Analízis Tanszékének professor emeritusa és

Pethő Attila
, az Informatikai Kar Számítógéptudományi Tanszékének egyetemi tanára.

Az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenységének elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Dankovics Viktorné Szücs Olga, a Szlavisztikai Intézet egyetemi docense, a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnöke, Goretity  József, a Szlavisztikai Intézet intézetigazgató egyetemi docense, az intézmény Orosz Központjának vezetője, a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület alelnöke, Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezetője és szakmai igazgatója, valamint Szabó János, klarinétművész, a Zeneművészeti Kar főiskolai tanára. A kitüntetéseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence államtitkár adta át pénteken a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen.

Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Szabó Péternek, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar nyugalmazott egyetemi docensének a hazai sertésfajták génmegőrzése és tenyésztésének szervezése, különösen a fekete mangalica fajtarekonstrukciója területén elért eredményei elismeréseként. A díjat Nagy István agrárminiszter adta át augusztus 16-án, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Sajtóiroda - CzA
Fotó - Bartos Gyula, Fekete István


A rovat legfrissebb cikkjei

Ma este: yoUDay stadionshow lesz a Nagyerdőben
Kínai évnyitó a Nyári Egyetemen
20 ezren a debreceni stadionban: fontos tudnivalók
Az alagsorban senyvedtek ezek a gyönyörűségek
100 év ünnepe: Isten éltessen, DEAC!

Hozzászólások