TIME DATE
Ma Ipoly nap van.

2020-07-30 10:57:20 / Szerző: HajduPress

Augusztusban sem lesz fesztivál

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Gulyás Gergely jelenti be a kormány döntéseit. Fesztivál helyett garázskoncertek jönnek.

A járványügyi helyzet elemzésével kezdett a kormány szerdán - kezdte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Magyarország egyike azoknak, amely a legsikeresebben kezelte a vírust, de ez csak részsiker, közeledik a második hullám, sok helyen már el is indult.

Itthon a helyzet stagnál, de a legtöbb környező országban a helyzet kézzelfoghatóan romlott. Szerbiát, Romániát, Koszovót, Albániát, Montenegrót emelte ki, ahol jelentősen ugrott a friss fertőzöttek száma. Nyugat-Európában is romlik a helyzet, Svédországban, Egyesült Királyságban, Olaszországban is nőttek az esetszámok. A jó hír, hogy Horvátországban is nőtt az esetszám sokáig, ám az elmúlt 9 napban csökkent.

Ebből az következik, hogy a jelenlegi keretek között tudjuk tartani a fertőzésszámok stagnálását itthon, az operatív törzs véleménye alapján a kormány úgy ítéli meg, a szabályváltoztatás kockázatos lenne. A cél, hogy szeptember 1-el megfékezzék a járvány második hullámát, és el tudják kezdeni a tanévet. Éppen ezért

a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15. után fenntartják"

- jelentette be Gulyás, ami azt jelenti, augusztus 15 után sem lehet semmilyen fesztivált tartani. Eddig csak a tűzijátékot mondták le.

A védekezés csak akkor eredményes, ha az emberek többsége betartja a szabályokat, a maszkviselés és védőtávolság megtartása fontos - tette hozzá.

A zenészek garázskoncerteket tarthatnak, a felvételeket közzéteszik - jelentette be még Gulyás. Erre 5,2 milliárdos támogatást kapnak, a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le a programokat.

A Magyar Postánál csak akkor lehet béremelés, ha az Európai Bizottság ehhez hozzájárul, ezért a kormány levélben fordul az Európai Bizottsághoz, hogy engedélyezze ezt. Ha Brüsszel jóváhagyja, emelnek.

A Hajógyári szigeten semmilyen beruházást nem támogat a kormány. A kormány nem akar olyan beruházást Budapesten, amit a helyi önkormányzat nem támogat, az árvízvédelmi tervezés zajlik, de tudomásul veszik, hogy nem lakott szigetről van szó, az árvízvédelem ott nem fontos, a Kovács Katalin Sportközpontnak új helyszínt keresnek. A Velencei tó az egyik lehetséges új helyszín.

Az épülő Fradi pálya melletti kézicsarnokot a kormány Ferencváros tulajdonába adja.


(hvg.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet
Rendőrség: nyáron van a legtöbb közúti baleset
Halálos baleset történt az 54-es úton Bócsánál
Új látogató- és oktatóközpontot adtak át Mátrafüreden
Több mint 15 millió forint bírságot szabott ki a Nébih a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésekor

Hozzászólások