TIME DATE
Ma Gál nap van.

2019-03-08 17:37:18 / Szerző: HajduPress

Átadták a Richter Anna Díjakat

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Átadták péntek délután a budapesti Larus rendezvényközpontban a Richter Anna Díjakat. Szily Nóra újságíró, az est házigazdája, a díj zsűrijének tagja nyitotta a gálát, a döntősöket, a sajtó képviselőit és vendégeinket köszöntötte Orbán Gábor a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, valamint Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője is.

A teljesítmények elismerésével a Richter Gedeon Nyrt. kezdeményezésének keretében olyan újszerű, megvalósítható ötleteket kíván támogatni, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hoznak a hétköznapokban.

A Richter Anna Díj zsűrijének nem kis fejtörést okozott a tizenkét fantasztikus döntős közül kategóriánként egy díjazott csapatot kiválasztani. A zsűri tagjai: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Szily Nóra pszichológus, újságíró, Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, Kertész Éva, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője és Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke. A kategóriákban összesen 12 pályázó került a döntőbe, köztük a berettyóújfalui csodapatika és a debreceni diákbarát gyógyszertár program

A gyógyszerész kategória zsűridíjasa a SzeddViddVédd projekt, és a projektet megálmodó csapat: Dr. Kulcsár Nikolett, Dr. Kocsis Janka és Sellei Ábel. A díjat Beke Zsuzsa adta át. A tudatos, és környezettudatos gyógyszerhasználat mindannyiunk felelőssége. A következő hónapok feladata, hogy az ország minden szegletében ismerjék a házipatikájuk szakszerű kezelését.
 
Az egészségügyi szakdolgozó kategóriában a Főszerepben a hétköznapi hősök csapata vehette át a díjat és a díjjal járó 4 millió forintot jelképező táblát Szily Nóra újságírótól. A gyermekeket gyógyító, ápoló szakembereknek odaadó munkájuk nélkülözhetetlen. Büszkék vagyunk rájuk, és hálásak vagyunk nekik azért, amit nap mint nap tesznek a felnövekvő generációért. 

A pedagógus kategória nyertesei következtek: a Richter Anna Tanösvény és Mezítlábas Park csapatát méltatta Kertész Éva újságíró. Az edukációban megjelenő innováció gyerekeink, és mindannyiunk jövőjét meghatározza. Egy ilyen jól átgondolt, természetközeli kezdeményezés gazdagon megtérül majd, és évtizedekre előre mutat. 

Orvosnő kategóriában Dr. Barna István belgyógyász egyetemi docens, a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogram Szakmai Bizottságának elnöke, a zsűri tagja hirdetett eredményt. Az Éni jól vagyok! És te hogy vagy? Emlőrák prevenciós program csapatát szólította a színpadra. Az Országos Onkológiai Intézet szakemberei professzionális információs, prevenciós csomagot készítettek elő, melynek célja a szűréseken való magasabb részvételi arány egy egészségesebb társadalomért. 

A színpadon Rúzsa Magdi Máté Péter díjas énekes, a zsűri tagja következett. Az online közönségszavazáson legtöbb szavazatot elért csapatot méltatta: Terápiás Szabadulószoba. A csapat rajt-cél győzelmet aratott, és bár voltak napok, amikor felzárkózni látszott a mezőny, első helye nem ingott meg egy percre sem. A családok jóllétéért dolgozták ki a Vadaskert Alapítvány szakemberei ezt az egyedülálló, kreatív programot, melyet személyre szabottan, egyedi módon alkalmaznak majd a következő hónapokban. 
 
 A nyertes projektek megvalósítására 2019. március 9. és 2019. szeptember 30. között kerül sor. 

A rovat legfrissebb cikkjei

Izgalmas interjú: életmentés a babavilágban
Elindult az influenza-figyelőszolgálat
Tüdőrákot okozott az e-cigaretta
Gondolatvezérelt megoldással újra járt egy lebénult férfi
Kétségbe vonja a vörös hús veszélyességét egy új tanulmány

Hozzászólások