TIME DATE
Ma Donát nap van.

2019-09-05 05:20:53 / Szerző: HajduPress

Átadták a felújított első világháborús emlékparkot Hajdúböszörményben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Hajdúböszörményben szerdán átadták a felújított első világháborús emlékparkot és a Kálvin téri református templom kertjét.

    Kiss Attila polgármester ismertetése szerint az emlékpark és a Kálvin téri református templom kertjének felújítására az önkormányzat 44,33 millió forint, míg az egyházközség 13,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A munkálatokat helyi vállalkozók végezték el, melynek során az emlékparkban sétányt alakítottak ki, a parkfelület új burkolatot kapott. 
    Új padokat helyeztek el, öntözőrendszert telepítettek, beüzemeltek egy wifi hotspotot és térfigyelő kamerákat is elhelyeztek. Az első világháborús emlékmű rekonstrukciója is megtörtént, 1,5 millió forint pályázati pénzből, illetve 3,9 millió forint önkormányzati önerőből. 

    A templomkertben 400 négyzetméteren térburkolatot, sétányt alakítottak ki, padokat helyeztek el, fákat, cserjéket telepítettek. Kiss Attila megemlítette, hogy a virágos Hajdúböszörmény az elmúlt hétvégén elnyerte az Arany rózsa-díjat. 
    Az átadási ünnepségen Tiba István, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy a településen tudatos városépítő munka folyik, a lakossággal együtt gondolkodva döntenek a felújítandó városrészekről.
    Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a kiegyensúlyozott fejlődésnek köszönhetően minden olyan épített örökség megújul, ami a polgárok közérzetét javítja.     
    A felújított emlékparkot és a református templom kertjét Somogyi László református lelkész áldotta meg.

Fotók: Nyírő Gizella

(MTI, HP)

A rovat legfrissebb cikkjei

Szép ez az Audi, csak hamis
A tűz volt az úr Földesen
Viharkárok Hajdú-Biharban: íme az összesítés
Több időjárási rekord is megdőlt
Srí Lankától Pocsajig tartott az ötök útja

Hozzászólások