TIME DATE
Ma Ellák nap van.

2020-06-25 18:51:12 / Szerző: HajduPress

Arcápolás a nyári melegben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Nem érdemes az arckrémezést elhanyagolni nyáron sem. Sokan gondolják úgy, hogy ebben az évszakban nincs értelme a hidratálásnak, és egyébként is lefolyik a krém az arcról. Most összeszedtünk pár indokot, hogy miért is fontos a krém használata, és tippet adunk, milyet válassz.

1. Káros fényhatás: A legfontosabb szabály a bőr védelme, a napégés megelőzése. Nem zsíros, könnyű fényvédő arckrém használatával ezt egyszerűen megteheted. Reggeli arctisztítást követően használj bőrtípusodnak megfelelőt, és délelőtt 10-től, délután 3-ig, amikor a legerősebbek az UV-sugarak, minimalizáld a napon való tartózkodást. Általános szabály, hogy minél világosabb a bőröd, annál magasabb faktorú fényvédő krémet válassz. Ha eddig nem figyeltél erre, és mégis napégés érte arcod, akkor fontos a bőr hűtése, ezzel csökkentve a fájdalmat és gyulladást. 

2. Napallergia: Fényvédő nappali arckrémmel nem csak a napégést, hanem a napallergiát is megelőzhetjük, melyet az oxidatív stressz idéz elő. Ennek oka az UVA- és UVB-sugarak általi szabadgyökök képződése.

3. Bőröregedés: A napégés és a napsugárzás extrém mértékben öregítik a bőrt. Biztosan hallottál már arról, hogy a "bőr nem felejt", és ennek a következménye, hogy megjelennek a májfoltok, finom ráncok, hajszálerek, valamint petyhüdté és érdessé válik a bőr. Ezek általánosan együtt járnak a nem megfelelő arcápolással. Ezért fontos, hogy a nappali fényvédő krémek mellett használjunk antioxidásban gazdag, regeneráló, intenzív hatóanyagtartalmú krémet és/vagy szérumot napozás után, és éjszaka. 

+1: Nyaralás alatt: Strandolás és tengerparti fürdőzés a bőr felszínéről eltávolítja a védőréteget. Amikor ez a lipid-réteg sérül, a nedvesség elpárolog és a bőr szárazzá, petyhüdté válik.  Ezért ilyenkor fontos egy könnyed, vitaminban gazdag hidratáló krémet választani.

Krém tippek
Fényvédők: Nivea - Sun SPF 30, Vichy - Capital Soleil SPF 50, La Roche Posay - Anthelios Shaka 50 SPF, Babor - Ultimate Protecting Balm 50 SPF
Napozás utáni krémek:  Ziaja - Gdan Skin, Eucerin - Sun after sun, Clarins - Sun Soothers, Matis Paris - Sun
Éjszakai tápláló krémek: Bio Oil - ápoló olaj, Afrodita - Matrigenix, Nuxe - Merveillance Expert, Estée Lauder - NightWear Plus

A rovat legfrissebb cikkjei

10 474 magyarból 3 volt koronavírusos
60 százalékkal csökkent a műtétre várók száma
20 milliót gyűjtöttek a rákos, 3 gyermekes anyának a magyar facebookozók
Arcápolás a nyári melegben
Házi gyermekorvosok: a járvány adta ellátási helyzetekből sok minden átmenthető

Hozzászólások