TIME DATE
Ma Angéla és Petronella nap van.

2020-03-25 17:58:22 / Szerző: Vincze Lili

Arany, mint befektetés

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Korábban kiderült, hogy több ország példáját követve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tízszeresére emelte aranytartalékát. Ez nem lehet véletlen, hiszen ez a tartalék évtizedekig csupán 3 tonna volt. Ez is azt mutatja, hogy már a koronavírus-járvány előtt egy lassú recesszió lett jellemző a világgazdaságra, melyet az MNB is észlelt.

 A lassuló gazdaságnak nem jött jól a járvány. A koronavírussal kapcsolatos intézkedések az utóbbi napokban a nemzetközi gazdaságot is felbolygatták.  Megindult a tömeges tőkekivonás a részvénypiacokról, a részvényindexek mély zuhanásba kezdtek a tőzsdei alaphangulat igen kaotikussá vált. A befektetők arany utáni kereslete megélénkült, hiszen a befektetési arany egyfajta biztosítékot jelent a kritikus időkben. Ezzel sok magánszemély is tisztában van, hiszen a BÁV teljes aranykészletét, amely nem csekély 20 000 gramm, azaz közel 370 millió forint volt, már felvásárolták.

Idén a nemesfém árfolyama igencsak megugrott. A 2011-es tetőzés után, most egy újabb emelkedő trendbe kezdett az árfolyama. Szakértői becslések szerint rövidtávon, akár unciánként 1600-1700 dollárt is elkérhetnek majd, de nem kizárt, hogy az év vége felé akár a 2000 dollárt is elkérnek majd egy unciáért.


Vincze Lili

A rovat legfrissebb cikkjei

Debreceni bejelentés: a munkahelyvédelmi programra augusztus 31-ig lehet pályázni
A vártnál mélyebb globális idei recesszióra kell készülni
Erősödött a vezető részvények többsége
Jó hitelminősítésű amerikai vállalatok ezermilliárd dollár értékben bocsátottak ki kötvényeket
A vásárlók harmada 6000 forintnál többet költ gyermeknapi ajándékra egy felmérés szerint

Hozzászólások