TIME DATE
Ma Konstantin nap van.

2019-02-19 12:03:19 / Szerző: HajduPress

Amikor a Farsang farka csóválja…

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A farsang a régi hagyományok szerint arról kell, hogy szóljon, hogy elűzzük a telet. Szép, szép de a maskarába való öltözés azért járhat némi feszkóval, főleg, ahol több gyermek van. Nagyon készülünk a bölcsis és az iskolai farsangra, ami ugye a farsang csúcspontja, régies nevén „a farsang farka”.  Na ez a „farok” csóválja mostanság a szabadidőmet. 

Leszögezem, hogy én azok közé az anyukák közé tartozom, akik készíteni szeretik a jelmezt, (nem lesajnálva azokat, akik vásárolják), egyszerűen szeretem ezt a folyamatot. Karácsony után nálunk már elkezdődik a „Mi legyek a farsangon” projekt. Óvodában nem volt gond, mert volt év, amikor szeptembertől augusztusig tütüszoknyában jártak a lányok! Na de most a nagylányommal: hetekig tartó folyamatos böngészés a neten. „Milyen jó jelmezek vannak?! De én más szeretnék lenni?” DE MI? Természetesen az én javaslataim közül egyike sem elég trendi egy másodikosnak, meg egyébként is ő mindent jobban tud. Ezzel párhuzamosan, azért a háromévessel is le kell futtatni a köröket, hogy amikor eljön a nagy nap, tudjon azonosulni a jelmezével, szóval napi téma: „Mi szeretnél lenni a farsangon?” De hogy kronológiában ne csússzak el, az elsőszülött eldönti, hogy pantominos lesz (azt sem tudtam, hogy tudja, hogy van ilyen). Elkezdődik a jelmezkellékek beszerzése, csíkos póló, hózentróger… jól haladunk. A gyerek boldog, én is, mert határozott elképzelése van (ezt szeretjük), még az sem zavar, hogy esténként pantominos videókat néz és gyakorol. Ez van, ő is maximalista. Volt már Törpilla, Troll Pipacs, Reklám Marcsi, és a Grúból Margó… Eközben a kicsi egyre növekvő listáját figyelve azt érzem elcsúsztam ebben a farsangi őrületben. A jegyzeteim között szereplő tételek: kukorica, kesztyű, párna, szív, lámpa, tányér, könyv, busz, doboz, kalap, óra, Pokoyo, csavar, gyertya, hot-dog, Illus, tücsök, kerék, könyv, kép...festék...pingvin, lámpa, husi, papucs. 

Azért voltak próbálkozásaim: pingvin, kutya, szamár már megvolt…nem nyert.

Szombaton a gyönyörű időben még az állatkertbe is elmentünk, mert ezt a listát, ami főként tárgyakból áll, le kellett volna valahogyan szűkítenem. Még a lajhár etetést is sikerült elcsípnünk. Kérdezem tőle az élmények után itthon: - Na, mi szeretnél lenni a farsangon? 

-TÁL!!!!

Nem adtam fel. Tegnap este nekiültünk és elkészítettük a könyv jelmezt, mert az kétszer is szerepelt a fenti felsorolásban. Jó sok munkát fektettünk bele, de egy óra múlva már űrhajós akart lenni. Ma még beterveztem egy óra jelmez elkészítését, de azért a biztonság kedvéért most megyek és ebédidőben vásárolok egy rendőrős-tűzoltós szettet, és küldök egy virtuális pacsit azoknak az anyukáknak, aki ezt a procedúrát kihagyva már rég megvásárolták a jelmezt a gyerekeknek. 

Papp Csilla


A rovat legfrissebb cikkjei

Egy cikk az év edzőjéról: Debrecen Herczege
Ember - embertelen
Dagadtra dagad a magyar
Amikor a csapatodat lealázzák
Képaláírás egy nagyon magyar majálishoz

Hozzászólások