TIME DATE
Ma Hella nap van.

2019-11-30 13:34:44 / Szerző: Vigh Anna

Állatbarát művészek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Állatmenhelyen élő kutyákkal fotózkodtak a Borostyán Produkció művészei, ezzel hívták fel a figyelmet az örökbefogadás fontosságára. A fényképek segítségével egy zenés esttel egybekötött jótékonysági gyűjtésre hívják az adományozókat december 13-án a DownTown kávézóban.

 
Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület mintegy 300 állatnak ad otthont. Közülük érkezett 6 kutyus Debrecen belvárosába, hogy segítségükkel az örökbefogadás lehetőségét megbarátkoztassák az emberekkel.
Reindl Anikó munkatárs - Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület:
„Mintegy 200 kutyus és 100 cica van az egyesület gondozásában, de vannak ideiglenes befogadóknál is kis kedvencek. A kiválasztott kutyák, különböző habitusúak, méretűek: van, aki labdás van, aki bújós, de kölyök és idősebb is akad köztük. Úgy választottuk ki őket, hogy minden kategóriából legyen.”
 
A kezdeményezés egy karitatív délutánnal ér révbe decemberben, amely során több debreceni művész is fellép. Némethy Norbert, a Borostyán Produkció vezetője és egyben az esemény szervezője, ezáltal élményszerűvé szeretné tenni az adományozás pillanatát.
 
Némethy Norbert vezető, Borostyán Produkció:
„Az első része a fotózásról szól. Felkértünk néhány olyan művészt, akik a Borostyán Produkcióhoz kapcsolódnak valamilyen szinten, hogy adják hozzá a nevüket az eseményhez egy jó cél érdekében. Majd december 13-án itt a DownTown Coffee-ban lesz egy olyan rendezvény, ahol ezek a színészek több ismert arccal kiegészülve egy zenés estét mutatnak be. Egymásnak adják majd a mikrofont és az ideérkező adományozókat szórakoztatják, ösztönzik őket arra, hogy jobbá tegyük az árva kutyusok életét.„
 
 
A jótékonysági megmozduláson minden szereplő önkéntes alapon vesz részt úgy, mint a képek megörökítője, Szőlősi Zsombor fotográfus, vagy Nagy Tamás (Neonhal zenekar), Papp István, Gelányi Bence valamint Edelényi Vivien (Csokonai Színház) művészek is. Mindannyian azt szeretnék, hogy az állatok a telet kedvezőbb körülmények között vészelhessék át.
 
Edelényi Vivien színész:
„Nekem is van kiskutyám, és amit meg lehet tenni, azt az ember megteszi az állatokért. Ez az esemény egy előadással egybekötött segélykiáltás lesz, hogy felhívjuk a figyelmét azoknak, akik fogékonyak és érzékenyek erre a témára, hogy minél több kiskutya gazdára találjon.”
 
Az adományozás mellett az emberek az örökbefogadással nemcsak egy kutyus életét tehetik jobbá, hanem kettőét is.
 
Reindl Anikó munkatárs - Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület:
„Két kutyus életét menthetik meg: egyét, aki kennelben él a gondozásunkban, vagy egy ideiglenes befogadónál. Illetve egy másik kutyusnak az életét is, aki az előző, már örökbefogadott állat helyére tud bekerülni. Nagyon hosszú várólistánk van és az utcán is sok a kóbor állat. Sokakat jelenleg sem tudunk befogadni, mert telt házzal működünk. Bár sajnos egy örökbefogadott kutyus helyére legtöbbször 10 másik vár. Nagyon fontos az, hogy ezek az állatok nem saját hibájukból lettek kóborok, hanem a felelőtlen állattartás miatt. Megvesszük a kutyust, mert vágyunk rá, majd nincs időnk foglalkozni vele, esetleg kutya sem hozzánk való habitusban, ezért az utcára kerül vagy hozzánk a telepre.”
 
Az otthontalan kutyusok nem várnak sokat az adományozóktól, ők csupán egy apró gesztussal is jobb helyzetbe hozhatók.
 
Némethy Norbert vezető, Borostyán Produkció:
„Nagyon fontos számunkra az, hogy ez anyagiakkal ne járjon, tehát ne pénzforgalom legyen az adományozók és a rendezvény között, kizárólag bármi olyasmi, amit a menhely fel tud használni a kutyusok ellátása érdekében.”
 
A mintegy 200 gazdátlan kutyusnak akár egy takaró, tisztítószer vagy kutyatáp is nagy segítség lehet. A felajánlásokat az érdeklődők december 13-án 14:00 és 18:30 között a DownTown kávézóban tudják átadni. A támogatók között családi kávézást, mozijegyeket, színházjegyeket, belépőket és más ajándéktárgyakat sorsolnak ki.
 
 
KÉPEK: Szőlősi Zsombor fotográfus

A rovat legfrissebb cikkjei

Elhunyt Jerger Krisztina
Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne
Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó

Hozzászólások