°C
TIME DATE
Ma Ervin nap van.

2017-04-03 13:17:57 / Szerző: HajduPress

Agora, NI: kéz a kézben +fotók

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

1 millió forint értékű eszközzel, valamint robotokkal gazdagodott az Agora Tudományos Élményközpont, az NI Hungary-vel közös együttműködés részeként. A most átadott eszközök az általános, és középiskolás diákok tanulását segítik, közelebb hozva a fiatalokat a természettudományokhoz.
 

Újabb szintre lépett az Agora Élményközpont és az NI Hungary Kft. együttműködése. A központ újonnan átadott NI oktatótermében még több fiatal számára szeretnék érdekessé tenni a műszaki tudományokat. Az amerikai cég egyik központi célkitűzése, hogy támogassa az innovációt, és érdekessé tegye a fiatalabb generációk számára a műszaki pályát. A minőségi és hatékonyabb oktatás elősegítve a vállalat speciális eszközöket adott át, köztük LEGO robotokat és egy pontos számítást igénylő inverz ingát.

A cég átfogó oktatási koncepciójában fontosnak tartja, hogy óvodától egészen a felsőoktatásig végigkísérje az érdeklődő diákokat. Az Agora Élményközpont megnyitása óta kiemelt partnerként tekint az National Instruments-re, együtt népszerűsítve a műszaki és természettudományokat.

Csoportos foglalkozások mellett az Élményközpont ad otthont az NI robotprogramozási versenyeknek, valamint a már második éve népszerű NI akadémia előadássorozatnak is, ahol érthető formában mutatják be a legújabb technikai fejlesztéseket az általános-, és középiskolások számára.

Fotók: Pénzes László


A rovat legfrissebb cikkjei

Egy 64 éves debreceni néni, 2 millió forint, 1 tolvaj
5 milliárdról beszélt az államtitkár Debrecenben
Tűzvész Debrecenben: íme a hős diákok
Egyre több magyar turista utazik Németországba
Ittas csatt: éjszakai baleset Debrecenben +fotók

Hozzászólások