TIME DATE
Ma Lukrécia nap van.

2019-11-28 20:31:19 / Szerző: HajduPress

Advent első vasárnapjára több ezer embert várnak a város főterére

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Debrecen városa - történelmi múltjához híven - 2010 óta arra törekszik, hogy a keresztény közösség legnagyobb ünnepeikor - az Advent, a Húsvét és a Pünkösd időszakában olyan ökumenikus alkalmakat szervezzen, ahol a történelmi egyházak, a civil szervezetek és a város lakói közösen, együtt ünnepelhetnek.
 


A főtéren megrendezett adventi vasárnapi gyertyagyújtások mellett idén először december 1-je és 22-e között minden nap is  meghívják a debrecenieket egy-egy olyan lelki tartalomban is gazdag programra, amely még szebbé, még emlékezetesebbé teszi az ünnepi készülődést.
 
 
1. A Kossuth téri nagyszínpadon felállított "Óriás Kalendárium" december 1-22.
 
Az ablaka minden nap 18 órakor kinyílik ... és üzen nekünk! Figyeljünk azokra az értékekre, amelyeket olykor magától értetődőnek veszünk! Debrecen városrészeinek közösségei megajándékozzák azokat a tagjaikat, akik önkéntes vállalásaikkal sokat tesznek társaik jólétéért, boldogulásáért. A társadalmi felelősségvállalás csak úgy működhet igazán, ahogy ezek a megajándékozott civilszervezetek, vagy egyének teszik: szívvel, lélekkel Debrecenért! A naptárnyitásokat javarészt helyi, illetve környékbeli zenei formációk műsorai kísérik, műfajok és hangulatok, üzenetek és gondolatok sokaságát felvonultatva.
 
 
2. Találkozás a lappföldi Mikulással
 
December 5-én minden évben együtt várjuk a Mikulást, hogy megérkezzen Debrecenbe, a Kossuth térre! A Mikulás, azaz Juolupukki, ahogy a finn gyermekek hívják őt, a messzi lappföldi városból Rovaniemiből látogat el hozzánk idén is. Az ünnep közeledtével a piros palástos nagyszakállú már olvassa a leveleket, amit a világ minden tájáról küldtek neki a gyermekek, közben szorgos manói, a joulunttuk az ajándékok elkészítésével foglalatoskodnak.
 
15:45-től már Mikulásváró gyermekkoncerttel hangolódhatunk a Csicseri és Borsó zenekarral.
16.00 TALÁLKOZÁS A LAPPFÖLDI MIKULÁSSAL, JOULUPUKKIVAL
16:20 Csicseri és Borsó – Zimankós varázsdalok
16:45-től Joulupukki és manói a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjába látogat (zártkörű esemény)
 
Itt száz gyermeket fog megajándékozni Juolupukki. A meghívott családok gyermekei előzetesen kérdéseket fogalmaztak meg a Mikulásnak, amelyre a Mikulás válaszolna. A gyerekekkel a program végén közös fotót is készül majd a Mikulással.

A képeket Miskolczi János készítette.
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Átadták a Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát
Újabb engedmények Romániában
Nyári gyermekfelügyelet Debrecenben
Körözött férfit fogtak Ártándon
Tűz volt éjszaka Debrecenben, a Nyírfa utcán

Hozzászólások