TIME DATE
Ma Klára nap van.

2019-12-01 13:46:42 / Szerző: HajduPress

Adni jó!!!!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az előző évhez hasonlóan karácsony előtt idén is rendhagyó adásokkal jelentkezik a Pezsgő az Alföld Televízióban. Advent első vasárnapján fontos témát érintünk, hiszen az adakozásról lesz szó.
 
Karácsony közeledtével a leggyakoribbak a különböző adománygyűjtések, Debrecenben is számos karitatív akción keresztül támogathatják nehéz sorsú embertársaikat a segíteni vágyók. A Globus, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, valamint a Dorkász Szolgálat Alapítvány csak néhány szervezet, akik közreműködésével az ünnepek előtt és után is adományozhatnak a felajánlók.
 
A Magyar Református Szeretetszolgálat célja az ünnepek közeledtével, hogy minden gyermek ajándékot találjon a fa alatt. A Nyilas Misi Pakk program segítség abban, hogy mindez valóban így legyen. Az akció segítségével cipős doboznyi ajándékokat állítanak össze, ehhez játékokat, könyveket, csomagolt édességeket lehet felajánlani december 15-ig. A Magyar Református Szeretetszolgálat másik programja a Szeretetdoboz elnevezésű akció, ennek során tartós élelmiszert gyűjtenek azért, hogy karácsonykor több ezer, nehéz körülmények között élő család ünnepét tehessék szebbé. A felajánlások legalább féléves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszerek, így egyebek mellett cukor, olaj, konzerv, liszt, kakaó, tea, fűszerek, édesség, száraz tészta, keksz, ketchup, mustár, majonéz, vagy tisztálkodási- és tisztítószer lehet.
 
Már sok éve annak, hogy édesebbé teszi a nehéz sorsú gyerekek ünnepét a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete. A Csoki Gyűjtő Akció idén nyolcadik alkalommal van jelen a város életében, december 12-ig lehet csatlakozni hozzá. Évről évre egyre többen támogatják a kezdeményezést, így a szervezet most 2000 édességgel teli mikuláscsomagot állítana össze, ennek egy részét pedig a Partiumban élő nehéz sorú gyermekek kapnák meg. A BAGE természetesen nem csak csokoládékat fogad el, száraz élelmiszerekkel, ruhákkal, játékokkal is támogathatják a szervezet munkásságát a jótékonykodók.
 
Karácsonykor sokaknak nem csak az ajándékvásárlás, hanem az is komoly kihívást jelent, hogy egyáltalán étel kerüljön az asztalra. Magyarország lakosságának 14,5%-a küzd anyagi problémákkal, ez majdnem másfél millió éhező embert jelent. Az ilyen rászorulókon igyekszik segíteni a Dorkász Szolgálat Alapítvány a Kék Vödör Akcióval. A projekt lényege, hogy 12 literes műanyag tároló vödrökben tartós élelmiszert gyűjtenek hátrányos helyzetű időseknek, csonka családoknak és tartós beteget ápoló családoknak.
Az elmúlt években a különböző szervezetek mellett egyre több nagyvállalat is igyekszik segíteni a hátrányos helyzetű embereken, így a Globus Konzervipari Zrt. is. A Debreceni Adventi Vásáron a Soupy by Globus standnál minden megvásárolt leves után 1 db konzervet ajánl fel a cég. Az összegyűlt élelmiszereket a Lámpás 92 Közhasznú Alapítványhoz és a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központhoz juttatják el. A Globus fontosnak tartja azt, hogy az év többi időszakában is támogasson különböző szervezeteket, így a Vöröskereszttel vagy a Refomix Kft. munkatársaival is szoros együttműködést ápol.
 
Az adománygyűjtő akciókról többet is megtudhatnak az Alföld Televízió Pezsgő című műsorából advent első vasárnapján, december 1-jén 19 órától. Szőgyényi Adrienn Dankó Áronnal (Globus Konzervipari Zrt.), Molnár Norberttel (Magyar Református Szeretetszolgálat), Buzás Lajossal (BAGE), valamint Kiss Ábel Lukáccsal (Dorkász Szolgálat Alapítvány) beszélget arról, mikor hová fordulhatnak felajánlásaikkal a támogatók.
 
Bucsi Bernadett Ildikó

A rovat legfrissebb cikkjei

100 ezren látták ezeket a debreceni mémeket
TED-nap az Alföld TV-n
Ma este az Alföld TV-n: egy Kínában élő magyar fiatalembert kérdeztünk a koronavírus-járványról
A világvége még várhat! Élő Tankcsapda koncert otthonról
Business & Beer már a YouTube-on is!

Hozzászólások