TIME DATE
Ma Kornél és Soma nap van.

2020-05-27 19:21:11 / Szerző: HajduPress

A tökéletes nyári savanyúság recept: Kovászos uborka

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Elhoztuk az isteni kovászos uborka receptjét, hiszen itt a szezonja, melynek nagyon örülünk!

Hozzávalók:
  • 2.5 kg kovászolni való uborka
  • 4-5 fokhagyma
  • 1csokor kapor
  • 3 púpozott ek só
  • 1.5 l langyos víz
  • 1 szelet kenyér
Előkészítünk egy 5 l-es befőttes üveget. Az uborkákat alaposan megtisztítjuk, a végeit levagdossuk, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk. A vizet felforraljuk és megvárjuk míg langyosra hűl. Ezután az 1,5 l langyos vízben elkeverjük a három evőkanál sót.
Az üveg aljára halmozzuk a kapor felét, majd belehelyezzük az uborkákat és mehet bele a fokhagyma is. Az utolsó adag után a maradék kaprot ráhelyezzük és a sós vizet az uborkákra öntjük, annyit, hogy a víz az üveg nyakáig érjen. 
A szelet kenyeret a végén a tetejére rakjuk . Az üveget egy tányérral lezárjuk, és napos helyre tesszük. Időtjárástól függően nagyjából 2,5 - 3 nap alatt készül el.

Jó étvágyat!

A rovat legfrissebb cikkjei

Könnyed vacsora ötlet
Gyors vacsora ötlet: snidlinges tojássaláta
Balatoni gasztrokörkép I. rész
Készíts egy isteni tzatzikit!
Rácsos cseresznyés pite

Hozzászólások