°C
TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2017-11-21 10:42:22 / Szerző: HajduPress

A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani az idén Európában, ezért a szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy oltassa be magát - mondta az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán kedden.

    Szlávik János azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy az úgynevezett ausztrál influenza idén 137 ezer embert fertőzött meg Ausztráliában.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy minden évben változik az influenzavírus és új törzsek alakulnak ki, és elkerülhetetlen, hogy az ausztrál vírustörzs elérje Magyarországot is.
    Ugyanakkor a már hozzáférhető oltóanyag védelmet nyújt a déli féltekén kialakult törzs ellen is. Ez nem jelent százszázalékos védelmet, de aki beoltatja magát, biztos lehet abban, hogy ha meg is fertőződik, a betegség nem lesz súlyos lefolyású nála.

    A főorvos elmondta: Magyarországon még mindig alacsony, 20-25 százalékos az átoltottság, miközben a kívánatos szint legalább 40 százalékos lenne.
    Hangsúlyozta: a jelenlegi légúti megbetegedéseket még nem az influenza okozza, mivel az általában december végén jelenik meg. Vagyis még mindenki időben beoltathatja magát, mivel a védettség kialakulásához, mintegy két hét szükséges - mondta Szlávik János.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Túlélte a műtétet a testén kívül dobogó szívvel született kislány
Fontos! A Magyar Hypertonia Társaság sajtóközleménye az új amerikai magas vérnyomás határérték kapcsán
Durva lehet az influenzajárvány
Rekordszámú doktor kapott oklevelet Debrecenben
A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani

Hozzászólások