TIME DATE
Ma Ilona nap van.

2019-01-10 06:30:55 / Szerző: HajduPress

A Spar nem vezeti be a 400-as túlórakeretet

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az osztrák tulajdonú üzletlánc megegyezett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), hogy "a jelenleg alkalmazott, 300 órás túlórakereten felül a jövőben nem kívánnak élni további többletmunka lehetőségével" - írta a kormánypárti Magyar Idők. A lapnak Bubenkó Csaba, a KDFSZ vezetője azt mondta, ígéretet kapott a Spar Magyarország Kft. vezetőjétől, hogy "rövidesen írásba öntik a megállapodást". 

A Spar kommunikációs vezetője megerősítette a megállapodásról szóló információt a kormánylapnak. Mint mondta, "a vállalat természetesen egyetért a KDFSZ meglátásaival: a Spar kollektív szerződésében foglalt 300 órán felüli túlmunka lehetősége még munkavállalói hozzájárulás esetén sem szolgálja az érdekeket". A Spar üzletlánc 13500 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon. 

A KDFSZ írásbeli indítvánnyal fordult a Tescohoz is, hogy a cég ne kössön megállapodást a dolgozókkal a 250 rendkívüli munkaidőn túl további önkéntes túlmunkára. A Tesco jogi osztálya azt közölte a Magyar Időkkel, hogy egyelőre "tanulmányozzák" a javaslatot. Hozzátették, hogy a cég a 250 órás túlórakeretet sem használja ki, csak egyes régiókban és munkakörökben.

(Magyar Idők, Index)


A rovat legfrissebb cikkjei

Gyenge lesz az almatermés, erős lesz a kereslet
Áremelés jöhet a Lenovónál
Jól megy a BMW-nek, jöhet Debrecen
Megkezdődött a szüret a Csabagyöngye szedésével
Agrárfórummal nyitott a Hajdúsági Expo - FOTÓK

Hozzászólások