TIME DATE
Ma Lukrécia nap van.

2019-11-30 09:44:51 / Szerző: HajduPress

A rendőrök is figyelmeztetnek: jön a tél!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az időjárás előrejelzések szerint napról napra hidegebb időre számíthatunk Hajdú-Bihar megyében. Fel kell készülni a közlekedőknek is a téli időjárásra, a mínuszokra és akár a havazásra is. 

A téli időszak a balesetek megelőzése érdekében tudatos felkészülést és fokozott óvatosságot, figyelmet igényel a közlekedés résztvevőitől. Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban.

A járművek téli felkészítése szintén elengedhetetlen. A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. A műszaki biztonság legalapvetőbb követelménye a fékek, a futómű és a gumiabroncsok kifogástalan állapota. Minden esetben csak jól felkészített, biztonságos, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak!

A gépkocsivezetőknek figyelemmel kell lenniük a megnövekedett fékútra, a gumiabroncsok csökkent tapadására, ezért ajánlott nagyobb követési távolságot tartani és a megváltozott időjárási viszonyok miatt – amikor a hőmérséklet +7 fok alá esik – ajánlott a gépjárműveken a gumiabroncsokat télire cserélni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek.

...hogy mindenki hazaérjen!

(police.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Debreceni Ítélőtábla: életfogytiglan a nyéstai emberölés egyik vádlottjának
Még a kutyát is ellopta a betörő
Halálos baleset Berettyóújfalu és Földes között
Sérült madarat mentettek a balmazújvárosi rendőrök
Tűz Hajdúszoboszlón: olajsütő gyulladt ki

Hozzászólások