TIME DATE
Ma Gedeon és Johanna nap van.

2020-03-19 19:46:42 / Szerző: Szőgyényi Adrienn

A polgárőrök a járvány idején is segítenek Debrecenben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Tartós élelmiszerekkel és egy debreceni vállalkozó jóvoltából meleg ebéd kiszállítással segíti a Debreceni Karitatív Testület a különösen veszélyeztetett idős rászorulókat a koronavírus-járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzet idején. A Testület eredményes munkájához az önkéntesek és a polgárőrök is hozzájárulnak.

Az Alföld Televízió többször is forgatott már a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért tevékenységéről. A stáb elkísérte már közterületi járőrszolgálatra, valamint esti járőrözésre a polgárőröket és azt is megörökítették, amikor debreceni vállalkozásoknak köszönhetően adománycsomagokat adtak át rászoruló családoknak.
A polgárőrök a jelenlegi veszélyhelyzetben is aktívak, elsősorban a Debreceni Karitatív Testület munkáját támogatják.

„Idős, rászoruló embereknek hordunk ki tartós élelmiszert a Debreceni Karitatív Testület által, segítjük az ő munkájukat. Ez a mindennapi tevékenységünkhöz tartozik. Ameddig csak lehetséges, addig fogjuk csinálni. Hogyha súlyosbodna a helyzet, akkor is reméljük, hogy a polgárőrség mozoghat és segítségére lehetünk a debreceni állampolgároknak" – mondta el megkeresésünkre Sziklássi Péter, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért elnöke.

Az egyesület vezetője hozzátette: folyamatos kapcsolatban vannak a Rendőrséggel, a Közterület Felügyelettel és a Katasztrófavédelemmel, bármikor szükség van a segítségükre, önkénteseik rendelkezésre állnak. Sziklássi Péter elárulta, hogy sokan kérnek tőlük segítséget a gyógyszerkiváltásban is, ebben azonban nem tudnak segíteni.

„Gyógyszer kiváltásával nem tudunk egyelőre foglalkozni. Ott pénzforgalmat is kell bonyolítani és azt nem teheti meg az egyesületünk.”

Azok a debreceni idősek, akiknek nincs hozzátartozójuk a városban, segítségre szorulnak, az önkormányzathoz fordulhatnak. A Polgármesteri Hivatal március 18-tól, szerdától telefonos ügyfélközpontot működtet. Az ügyfélközpontban a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatban a Debrecen polgárait érintően meghozott önkormányzati intézkedésekről megfelelő ismeretekkel rendelkező munkatársak fogadják a hívásokat munkanapokon – hétfőtől péntekig – 8.00 és 16.00 óra között. A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614; 06-52-517-631.

Fotók: Debreceni Karitatív Testület


A rovat legfrissebb cikkjei

Hajápolás karantén alatt
Változások a Kenézy sürgősségi ellátásában
Kijárási korlátozások: íme a debreceni önkormányzat közleménye
Hármas karambol Debrecenben
Bejelentést tett Debrecen polgármestere: szinte mindenkit érint

Hozzászólások