TIME DATE
Ma Orsolya nap van.

2019-09-19 12:02:57 / Szerző: HajduPress

A polgármester, a gyerek, meg az elitsuli

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Sajtóvihart, mi több, véleménycunamit okozott a hír, miszerint Papp László polgármester az új, több milliós tandíjú debreceni nemzetközi iskolában taníttatja gyermekét. Sőt, az önkormányzat környékéről állítólag mások is. Engedjenek meg egy szélsőségesnek tűnő álláspontot: mindez nagyon is helyénvaló.

Az a helyzet ugyanis, hogy a nemzetközi iskola több milliárdért már felépült Pallagon. Az a helyzet ugyanis, hogy az intézmény fenntartása - évekig, amíg a gyermeklétszám el nem éri a maximumot - esztendőnként százmilliókba kerül a debreceni önkormányzatnak, közvetve az adófizetőknek. Anyagias létérdek tehát, hogy legyenek nebulók az iskolában, minél több. Minél hamarabb. Igenis írassa be oda a gyermekét mindenki, akinek erre módja van, legyen az polgármester, valamely külhoni multi ide kinevezett vezetője, vagy éppen gazdag válllalkozó. Minél inkább prosperál a suli, annál kevesebbet kell rá közpénzből költeni: gondoljunk erre, mielőtt az irigység letipor minket a sárga földig. 

Olyan ez, mintha valaki azért szorítana izzadva, hogy mindig legyen töküres a Nagyerdei Stadion, a Sportuszoda, a Kölcsey Központ, a Modem, vagy a Főnix Csarnok. Épeszű ember tudja, hogy ez bukta, ez nem jó senkinek. Így van ez a nemzetközi iskolával is: már megvan, már átadák, már üzemel. Hát akkor legyen a falai közt gyermek is: azt sem baj, ha a polgármesteré.

Tóth Csaba Zsolt

A rovat legfrissebb cikkjei

Tőmondatok egy gyermekéletről
Kinek, mit?
Pistabá már máshol segít
Ellopják a debreceni Puskás-díjat?
A polgármester, a gyerek, meg az elitsuli

Hozzászólások