°C
TIME DATE
Ma Szilvia nap van.

2015-01-27 14:41:26 / Szerző: HajduPress

A padlás a Csokonai Színházban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Presser Gábor- Sztevanovity Dusán - Horváth Péter máig népszerű félig mese - félig musicalje, A padlás vendégszerepel a jövő hónapban a Csokonai Színházban. A Miskolci Nemzeti Színház előadását az a Rusznyák Gábor rendezte, aki jelenleg A Mester és Margarita próbáit tartja a debreceni teátrumban. Ezen a Padláson „Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...

 2008-ban, mikor a mű húsz éves lett, díszelőadással, új szereposztással és új műsorfüzettel ünnepelték meg. Ebben így ír Sztevanovity Dusán a musical üzenetéről:

„Húsz év múltán bevallom: A padlással csak azt szerettem volna elmondani, hogy a világból sohasem hiányzó T. Müllerek bármennyit pusztítanak, hazudnak, ármánykodnak; nem nyerhetnek. Addig nem, amíg vannak Mamókák, akár a valóságban, akár csak az emlékeinkben. Bármilyen fájdalmas volt elbúcsúzni a nagymamámtól, az édesapámtól, az összetartozás érzése, amit örökül rám hagytak, minden jó forrása az életemben.”

A padlást 2015. február 3-tól kezdődően 12 alkalommal láthatja a közönség a Csokonai Színház Nagyszínpadán.

A rovat legfrissebb cikkjei

Meghalt a Marvel atyja
Derű és melankólia – interjú Rudolf Péterrel
A főszereplő Oscar-díjat érdemelne, a film nagyon nem - interjú Szirmai Gergely filmkritikussal
A döntőért ropja ma a Hajdú Táncegyüttes
Indul a mesekönyvgyűjtő-akció

Hozzászólások