TIME DATE
Ma Ipoly nap van.

2020-07-26 15:50:07 / Szerző: HajduPress

A New York-i tőzsde jövő heti trendjét a Fed és a második negyedévi amerikai GDP-adat befolyásolja

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A New York-i tőzsde jövő heti trendjét különösen az amerikai gazdaság jövőjéről szóló Fed-vélemény és az amerikai GDP második negyedévi alakulásával kapcsolatos első becslés alakítja majd, de az elmúlt hetekhez hasonlóan befolyásoló tényező marad az amerikai cégek negyedéves gyorsjelentése, és mindaz, ami összefüggésben áll az ismét felerősödött amerikai-kínai feszültséggel.

    A börze vezető indexei pénteken már a második egymást követő napon zártak mínuszban, a tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő S&P500 index az elmúlt héten  0,3 százalékkal gyengült, négy héten belül először zárt hetet mínuszban.
    Ebben szerepet játszott, hogy a befektetők pénzeik egy részét kivonták a részvényekből, hogy - befektetési menedék szerepének köszönhetően - aranyba ruházzák be a felerősödött amerikai-kínai szembenállásra és amiatt, hogy nem csitul a koronavírus-járvány a világon, aminek komoly keresletbefolyásoló hatása van, és végeredményben a cégek eredményét is befolyásolja.
    Pénteken az augusztusi jegyzésű aranyár 7,50 dolláros emelkedéssel rekordszinten, 1897,50 dolláron fejezte be a napot. Az előző zárórekord 2011 augusztusában született, 1891,90 dollárral.
    Megfigyelők szerint a jövő héten a befektetők hangulatát alapvetően befolyásolja például az, hogy a jegybank miként látja az amerikai gazdaság helyzetét és kilátását. Az ezzel kapcsolatos véleménye a szerdai kamatdöntés indoklásában szerepel majd.  
    A jövő hét több fontos makrogazdasági adata közül kiemelkedik az amerikai gazdaság  második negyedévi teljesítményére vonatkozó első becslés. Az adatot csütörtökön hozzák nyilvánosságra. Szakértők a hazai össztermék (GDP) 34 százalékos zuhanásával számolnak az első negyedévvel összevetve, amikor a gazdaság 5 százalékkal zsugorodott.

MTI


A rovat legfrissebb cikkjei

ITM: a magyar építőipar az uniós és regionális összehasonlításban is jól teljesít
Fülöp Attila: több pénz jut a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására
Tematikus állásközvetítő portál indult kommunikációs szakembereknek
Itt a friss előrejelzés: a régióban csak Szlovákián üthetett nagyobbat a válság, mint rajtunk
Júliusban 3,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak

Hozzászólások