TIME DATE
Ma Eszter és Eliza nap van.

2019-03-06 11:18:08 / Szerző: HajduPress

A Nagy Háború elfeledett cigány katonái

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Nagy Háború elfeledett cigány katonái (1914-1918) címmel vándorkiállítás nyílik a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen március 6-án.

Scholtz Róbert Gergely régész, történész kutatómunkájának köszönhetően a Nagy Háború elfeledett cigány katonáinak emlékét idéző vándorkiállítás nyílik március 6-án, szerdán délután 4 órakor a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. A Hegedűvel és puskával – a Nagy Háború elfeledett cigány katonái (1914-1918) című tárlat megtekinthető március 20-ig az I. emeleti zsibongóban.

A kiállítást Kármán Judit, az egyetem Romológia Tanszék vezetője nyitja meg, köszöntőt Kustár Zoltán, rektor mond. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem az egyetlen olyan felsőoktatási intézmény, ahol minden nappali tagozaton végzett hallgató részt vesz romológiai képzésben. A hitéleti szakokon tanulók cigánymissziós, pasztorációs képzésben részesülnek, a nem hitéleti szakos hallgatók pedig megismerkednek a jelen oktatási helyzet okaival, a teendőkkel, a működő megoldási gyakorlatokkal, pedagógia módszertannal.

Az egyetem vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy hallgatók az átfogó elméleti tudás megszerzése mellett gyakorlati ismereteket, módszertant is elsajátítsanak. Ennek érdekében számos terepgyakorlaton (cigánytelep, gettó, cigány iskola, cigány/roma gyülekezet) és érzékenyítő programon (cigány képzőművészek kiállítása, cigánymissziós bemutatkozás) részt vesznek.

A rovat legfrissebb cikkjei

Debrecen megajándékozta Törőcsik Marit
Tizenötezer felkiáltójel: pénteken kezdetét veszi a Szeretethíd
Görögkatolikus turisztikai látogatóközpont épül az Attila téren
Nem lesz víz a Nagyerdő környékén vasárnap
Debreceni Mercedes-Benz csuklós autóbuszokat adtak át

Hozzászólások