TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-03-26 12:31:18 / Szerző: HajduPress

A maszkviselés iskolája - erről beszélt a tisztifőorvos

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A harctéren az első vonalban az egészségügyi dolgozók állnak, vigyáznunk kell rájuk - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

    Az egészségügyi dolgozók védőfelszereléséről szólva azt mondta: ha hordják, magukat is megóvják a fertőződéstől, és megakadályozzák a továbbvitelét is. 

Az országos tisztifőorvos szerint a maszk lakossági viselése nem fogja megállítani a járvány terjedését.

    A maszkot az viselje, akinek feltétlenül szükséges, viszont ha valaki abban érzi magát biztonságban, vegye fel, de helyesen - hívta fel a figyelmet. A maszkviselés azonban önmagában nem elég, a többi higiénés szabályt, így például a távolságtartást nem teszi feleslegessé - hangsúlyozta.

Müller Cecília hozzátette, hogy ha használja valaki a maszkot, akkor azt viszont tegye jól. A maszk azt a hamis illúziót kelti bennünk, hogy mindentől védve vagyunk. Pedig ha valaki állandóan nyúlkál a maszkhoz, akkor a kezével saját magát fogja megfertőzni. Ezek a maszkok nem zártak, tehát csak a cseppfertőzést fékezik meg. Ha leveszik a maszkot, se érjenek az arcukhoz, dobják ki és mossanak kezet. 

A rovat legfrissebb cikkjei

Bálák százai égnek napok óta Hevesben
Müller Cecilia: Nagyon kedvező a tendencia
Egy villamosmegállós szülés története
Csak 15-tel emelkedett az azonosított koronavírusosok száma
Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek

Hozzászólások